Ford Transit Courier, produs la Craiova, rating "de platină"

Ford Transit Courier, produs la Craiova, rating "de platină"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 nov 2023

Organiația EuroNCAP a testat noul automobil produs de Ford Otosan în Craiova, cu un rezultat de excepție, pentru care i-a acordat medalia de platină, cea mai înaltă distincție pe segmentul vehiculelor comerciale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai nou automobil produs în România, Ford Transit Courier, a primit în testele EuroNCAP cel mai ridicat scor din rândul vehiculelor comerciale testate, fiind primul care este răsplătit cu medalia de platină. Testele cuprind doar echipamentele de asistență a șoferului, începând cu frânarea automată de urgență.

VIDEO Au început testele pentru darea în trafic a primului tronson din Autostrada Bucureștiului, construit de Umbrărescu CITEȘTE ȘI VIDEO Au început testele pentru darea în trafic a primului tronson din Autostrada Bucureștiului, construit de Umbrărescu

„Ford Transit Courier devine primul câștigător al premiului de platină Euro NCAP în conformitate cu noile reguli din 2023.  Această furgonetă are o gamă largă de echipamente de siguranță disponibile, aproape toate standard pe toate gradele, iar acest lucru funcționează în general bine cu aceeași tehnologie de evitare a accidentelor ca și omologii săi de autoturisme”, precizează cei de la EuroNCAP, în urma publicării rezultatelor testelor.

Ford Transit Courier (și versiunea sa de pasageri Tourneo Courier) depășește cu scorul primit modele mult mai titrate, precum Mercedes Vito și Sprinter. Scorul general primit la teste a fost de 93%, cu cifre foarte mari acordate pentru sistemele de asistență AEB Car to Car, AEB Pedestrian și AEB Cyclist. EuroNCAP spune că modelul Courier a reușit să evite coliziunile cu ajutorul AEB „aproape în toate scenariile de testare”. Pentru Lane Support mașina a primit punctaj maxim, la fel și pentru asistența pentru viteză și cea pentru monitorizarea ocupanților mașinii.

FOTO Dacia reduce semnificativ prețurile mașinilor și valoarea avansului pentru comenzi CITEȘTE ȘI FOTO Dacia reduce semnificativ prețurile mașinilor și valoarea avansului pentru comenzi

„Performanță excelentă generală de la Transit Courier. Are o mulțime de echipamente de siguranță disponibile, aproape toate echipamentele standard pe toate gradele și care, în general, funcționează bine. Cu aceeași tehnologie de evitare a accidentelor ca și omologii săi pentru mașini de pasageri, Transit Courier îndeplinește cu ușurință cerințele Euro NCAP pentru un rating Platinum” mai spune EuroNCAP.

Noul Ford Transit Courier a intrat în producție luna trecută și va începe livrările către clienții care au comandat acest model în perioada următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford transit courier
ford tourneo courier
ford otosan romania
ford otosan craiova