Ford vrea să elimine 1.400 de locuri de muncă în SUA

Ford vrea să elimine 1.400 de locuri de muncă în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2020

Constructorul auto american Ford Motor Co a anunțat miercuri că intenționează să renunțe la 1.400 de locuri de muncă până la finele acestui an, în cadrul unui program multianual de restructurare în valoare de 11 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a precizat că această restructurare se va realiza prin oferirea oportunității de pensionare anticipată acelor salariați care îndeplinesc anumite criterii.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Noua generație Mercedes S Class prezintă noile inovații, ecrane OLED și autonomie de nivel 3 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Noua generație Mercedes S Class prezintă noile inovații, ecrane OLED și autonomie de nivel 3

Ford și-a propus să ajungă la o marjă operațională de 10% în America de Nord, în condițiile în care anul trecut, înaintea pandemiei de coronavirus, a înregistrat o marja operațională de 6,7%. Tot anul trecut, Ford a concediat 7.000 de angajați salariați la nivel global și a vizat eliminarea altor 12.000 de locuri de muncă și închiderea unor uzine din Europa. De asemenea, au fost restructurate operațiunile Ford din China și America de Sud, scrie Agerpres.

Începând de la 1 octombrie 2020, Ford va schimba directorul general, Jim Farley urmând a-l înlocui pe Jim Hackett.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, care are aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
locuri de munca