FOTO Acord semnat - Între Craiova și Filiași se va circula pe autostradă cu 130 km/h

FOTO Acord semnat - Între Craiova și Filiași se va circula pe autostradă cu 130 km/h
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Între Craiova și Filiași se va circula pe autostradă cu 130 km/h, conform Acordului de Mediu semnat, azi, de Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul „Autostrada Craiova-filiași și drum expres Filiași-Târgu Jiu”, care va fi construit în județele Dolj și Gorj, cu o lungime de 110,1 km, este prezentat că va îmbunătăți eficiența tehnico-economică a rețelei de transport din România și va aduce îmbunătățiri importante în privința vitezei de călătorie între Craiova și Târgu Jiu.

LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca. Nume sonore, precum Kaufland, Ursus, universități și o parohie CITEȘTE ȘI LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca. Nume sonore, precum Kaufland, Ursus, universități și o parohie

Traseul va traversa teritoriul județului Dolj pe o lungime de 47,3 km și județul Gorj, pe o lungime de 62,7 km. Mai mult decât atât, autostrada Craiova–Filiași și drumul expres Filiași–Târgu Jiu va traversa teritoriile a 19 unități administrativ-teritoriale din cele două județe, respectiv: Municipiul Craiova, Ghercești, Șimnicu de Sus, Ișalnița, Almăj, Coțofenii din Față, Brădești și Filiași, din Dolj, precum și Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu Cărbuneșști, Scoarța, Dănești și Târgu Jiu, din Gorj.

FOTO Acord semnat - Între Craiova și Filiași se va circula pe autostradă cu 130 km/h

„Având în vedere faptul că terenurile care vor fi traversate de noul proiect al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. fac parte din categoriile teren agricol, canale, pășune, fond forestier, ape, drumuri și căi ferate, precum și din zone de protecție a unor situri arhologice ori arii naturale de interes comunitar, cum este în zona Coridorul Jiului, a fost necesar să ne asigurăm că lucrarea nu va avea un impact negativ asupra mediului, iar pentru aceasta au fost prevăzute, în acordul care a fost semnat azi, numeroase lucrări pentru protecția mediului.

A fost dat ordinul: Defrișări pe autostrada cu tuneluri pentru urși CITEȘTE ȘI A fost dat ordinul: Defrișări pe autostrada cu tuneluri pentru urși

Pe lângă acestea, proiectul presupune realizarea terasamentului rutier, structurii rutiere, unor noduri rutiere, lucrări de artă precum poduri, viaducte și pasaje, realizarea de podețe, parcări, lucrări hidrotehnice și de preluare și evacuare a apelor pluviale, relocări de căi de transport și lucrări pentru siguranța circulației, pe o suprafață totală estimată la 1.316 hectare”, a declarat Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

FOTO Acord semnat - Între Craiova și Filiași se va circula pe autostradă cu 130 km/h

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat la rândul său, în noiembrie, că în cel mult două luni va fi lansat în licitație pentru execuție drumul expres Craiova – Târgu Jiu.

Sorin Grindeanu a verificat stadiul lucrărilor pe tronsoanele 1, 3 și 4 din Drumul Expres Craiova - Pitești.

Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană

“În maxim două luni, iar dacă nu vom prinde sfârșitul anului, va fi sigur luna ianuarie, vom putea să lansăm în licitație-execuție Craiova - Târgu Jiu. Este drum expres. Țin la acest proiect foarte mult și va fi lansat în licitație, asta însemnând primul tronson Craiova - Filiași, care este comun cu Craiova - Lugoj, iar la Filiași, Filiași - Târgu Jiu se separă drum expres. Vom lansa licitația. Poate există șanse să se termine, să putem să facem până la sfârșit de decembrie, dar nu vreau să îmi iau angajamente de care să nu mă țin. În mod sigur, în ianuarie se poate lansa în licitație”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a afirmat că legătura spre Banat dinspre Oltenia este la fel de importantă ca cea spre București.

“De asemenea, știți foarte bine că SF-urile pe cele patru tronsoane de la Filiași, de fapt până la Lugoj, sunt în diverse stadii. Unele au început, acolo legătura spre Banat, dinspre Oltenia, eu cred că e la fel de importantă ca legătura spre București, de la Craiova”, a mai explicat ministrul Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
drum expres