FOTO Primele fotografii și informații despre noua Toyota Yaris

FOTO Primele fotografii și informații despre noua Toyota Yaris
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 oct 2019

Toyota dat publicității primele fotografii cu noua generație Yaris, modelul subcompact al mărcii. Surprinzător, acesta va fi mai mic, nu mai mare, așa cum obișnuiesc constructorii să anunțe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Noua Toyota Yaris a făcut încă un pas până la debutul oficial pe piețele lumii. Compania a difuzat primele imagini cu acest model, a patra generație lansată la 20 de ani de la prima. Informațiile legate de mașină sunt destul de puține, însă știm că este primul model de clasă mică dezvoltat pe noua platformă comună a Toyota, GA-B (Global Architecture) și în același timp este o premieră pentru noul motor hibrid al mărcii, bazat pe un propulsor cu 3 cilindri, benzină.

În același timp, am aflat că lungimea mașinii a scăzut, în comparație cu generația anterioară, cu 5 mm, însă ampatamentul a crescut, cu 5 cm, astfel că este așteptată o îmbunătățire (discretă) la interior și la capitolul manevrabilitate. De asemenea, a scăzut înălțimea mașinii, dar fără a fi afectat spațiul interior, susține compania, deoarce scaunele au fost coborâte. Nu în ultimul rând, lățimea a crescut și ea cu 5 mm.

FOTO Primele fotografii și informații despre noua Toyota Yaris

La capitolul design, transformarea este vizibilă, cu linii mai sportive și mai fluide. Grila frontală este mai mare, iar stâlpul A a fost „împins” către spate, fiind alungită astfel capota. La interior, în centrul bordul se evidențiază display-ul touchscreen TFT, la care se adaugă și un head-up display, de 10 inci.

Singura motorizare despre care vorbește, deocamdată, Toyota, este noul 1.5 Hybrid Dynamic Force, care are 15% mai multă putere și o reducere a condumului de 20%.

Cu acest prilej, Toyota ne amintește că a vândut, de la lansarea primului Prius, în 1997, 14 milioane de vehicule hibride, din care 2,5 miloane în Europa. Pe Yaris, primul motor hibrid a fost introdus în 2012, reușind să vândă peste 500.000 de exemplare cu această motorizare. Despre această a patra generație a motorului hibrid, constructorul spune că funcționează, în zonele urbane, 80% din timp în regim electric, cu zero emisii, după cum a reieșit în testele făcute în Europa, în cele mai mari orașe.

Una din cele mai influente voci din vârful VW se opune continuării investiției într-o uzină în Turcia. Când va fi decizia așteptată de România CITEȘTE ȘI Una din cele mai influente voci din vârful VW se opune continuării investiției într-o uzină în Turcia. Când va fi decizia așteptată de România

Motorul pe benzină ce se află în centrul sistemului hibrid este un propulsor în 3 cilindri, de 1.5 litri, care funcționează în ciclu Atkinson, la fel ca toate hibridele Toyota. Are o eficiență termică de 40%, mai mare decât orice motor diesel, susține constructorul japonez.

Bateria ce asigură funcționarea motorului electric este de tip Li-Ion, mai ușoară și mai eficientă decât vechile baterii pe nichel.

Singura informație despre alte motoare este referitoare la cilindreele de 1.5 și 1.0 benzină, care vor fi disponibile în anumite piețe.

FOTO Primele fotografii și informații despre noua Toyota Yaris

FOTO Primele fotografii și informații despre noua Toyota Yaris

FOTO Primele fotografii și informații despre noua Toyota Yaris

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota yaris
fotografii noul yaris
lansare noua toyota yaris