Fiat Chrysler, o nouă amendă uriașă pentru depășiri ale limitelor de CO2

Fiat Chrysler, o nouă amendă uriașă pentru depășiri ale limitelor de CO2
scris 17 oct 2019

Fiat Chrysler Automobiles ar putea primi o amendă de 79 de milioane de dolari, ca urmare a depășirii, în 2017, a limitelor de emisii impuse de legislația americană.

Fiat Chrysler continuă să primească sancțiuni pentru eșecul atingerii țintelor de emisii stabilite de autoritățile americane. După ce a plătit anul trecut 77,3 milioane de dolari pentru depășirile din 2016, compania va plăti anul acesta alte 79 de milioane de dolari, pentru depășirile din 2017. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) a publicat această informație și a anunțat în același timp Fiat Chrysler despre decizia de penalizare printr- o scrisoare de notificare. Cei de la FCA au confirmat situația și au spus că au 60 de zile la dispoziție să răspundă.

Fiat Chrysler a mai primit anul acesta o amendă în SUA, de 40 milioane de dolari, pentru raportările false ale vânzărilor, în perioada 2012 - 2016. Suma a fost stabilită în urma unei înțelegeri cu Securities and Exchange Commission (SEC).

În Europa, Fiat Chrysler a reușit să scape de amenzile UE pentru emisii de CO2, cu ajutorul Tesla și al noilor motoare electrificate, potrivit declarațiilor CEO-ului Mike Manley. FCA s-a înțeles și anul acesta cu Tesla, pentru a cumpăra credite de CO2. În paralel, compania promite să lanseze mașini hibrid și electrice, pentru a putea atinge țintele de emisii pe piețele unde sunt impuse astfel de limite.

ULTIMA ORĂ Șeful Airbus Helicopters pe Europa amenință: Luăm în calcul să renunțăm la construcția fabricii din Brașov. Nu am avut cu cine să negociem, așteptăm o ofertă concretă de doi ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Șeful Airbus Helicopters pe Europa amenință: Luăm în calcul să renunțăm la construcția fabricii din Brașov. Nu am avut cu cine să negociem, așteptăm o ofertă concretă de doi ani

Fiat Chrysler Automobiles va scăpa de amenzile UE pentru depășirea limitelor de emisii de CO2, potrivit CEO-ului Mike Manley, datorită înțelegerilor cu Tesla și a noilor modele electrice și hibrid pe care le lansează.

Chiar dacă va scăpa de amenzi pentru anul 2019, Fiat Chrysler are de plătit facturi uriașe pentru a ajunge la acest punct. Contractul cu Tesla și celelalte cheltuieli se ridică la 120 de milioane de euro, după cum a delcarat Richard Palmer, CFO al FCA, mult mai mici însă decât cele 600 milioane de euro plătite în 2018. Cheltuieli suplimentare vor fi făcute pentru adaptările industriale necesare producției de motoare noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
amenda fca sua
limite emisii co2
fiat masini electrice