FOTO Chinezii intră pe piața românească cu primul automobil electric, importat de Allview și distribuit de un dealer Skoda

FOTO Chinezii intră pe piața românească cu primul automobil electric, importat de Allview și distribuit de un dealer Skoda
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2021

Industria auto din România mai are, începând de astăzi, un jucător pe piață, dar și o marcă nouă, care vine din China. Informațiile prezentate de Profit.ro anterior s-au confirmat odată cu lansarea Visual EV, divizia auto a celor de la Visual Fan (Allview), care pun oficial pe piață modelul Skywell ET5.

Urmărește-ne și pe Google News

Marca chineză Skywell intră pe piața românească prin intermediul unui importator și distribuitor care nu a mai avut până acum activități auto, producătorul de telefoane și televizoare Allview. Compania, cunoscută pentru dispozitivele accesibile de pe piața locală, și-a înființat o divizie nouă, Visual EV SRL, o nouă linie de business, deținută în procent de 95% de Visual Fan. Aceasta se va ocupa cu distribuția de automobile electrice și, după cum anunță compania, va contribui la creșterea cifrei de afaceri a grupului cu 10%, în 2022.

Planurile celor de la Visual EV includ crearea unui „sistem integrat”, care să cuprindă distribuție auto, o rețea de 6 showroom-uri în marile orașe, și oferirea de servicii post-vânzare complete, ceea ce presupune ori investiții ample în propriile unități de vânzare și service, ori găsirea unor parteneri care să intre în rețea.

 

FOTO Chinezii intră pe piața românească cu primul automobil electric, importat de Allview și distribuit de un dealer Skoda

Profit.ro a relatat anterior că anunțul privind lansarea unui nou automobil electric de către o companie românească a pus pe jar comunitatea pasionaților de automobile electrice din România, iar în piață jucătorii susțin că Visual EV, noua companie creată de cei de la Allview, ar urma să importe mașini electrice din China, respectiv mașini Skywell, produse în China de compania Skyworth.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Primul model cu care intră pe piață marca pe care o va importa Visual EV este Skywell ET5, produs de o marcă chinezească. Este vorba despre Skyworth, o companie condusă și creată de Huang Hongsheng, unul dintre cei mai cunoscuți întreprinzători chinezi din domeniul telecom. Skyworth s-a lansat încă din 1989 ca producător de aparatură de telecomunicații, ulterior lansând propriul brand de televizoare. Skyworth este de altfel partenerul chinez al celor de la Allview, care importă și rebranduiește televizoare și telefoane construite de chinezi.

„Astăzi am pus bazele unui proiect ce vizează un viitor sustenabil, durabil și care plasează grupul Visual Fan în topul noilor tendințe din industria IT. Experiența și know-how-ul dobândite în cei aproape 20 de ani de activitate ne-au ajutat de-a lungul timpului să anticipăm trendurile din industrie și să integrăm ultimele tendințe și inovații tehnologice în portofoliul nostru. Momentan, există la nivel global trendul prin care companiile din tehnologie aderă la industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare și tehnologizare a autovehiculelor. Deși tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria mașinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie și inovație. Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mișcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă și astfel, ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A. și Visual EV S.R.L.

Skywell ET5 poate fi considerat un automobil extrem de bine echipat, cu un nivel de tehnologie ce se poate compara, cel puțin la nivel declarativ, cu ceea ce produc cosntructorii europeni în acest moment. Mașina are o autonomie de 400 km, dar și un pachet de sisteme de asistență care este echivalat de producător cu nivelul 2,5 din punct de vedere al conducerii autonome.  

Primul dealer al mărcii care va avea un showroom pentru marca Skywell este Brady Auto Center, un dealer care face parte din rețeaua Porsche România, pentru marca Skoda. Brady are în ofertă un puternic concurent pentru Skywell ET5, SUV-ul produs de cehi Skoda Enyaq iV.

FOTO Chinezii intră pe piața românească cu primul automobil electric, importat de Allview și distribuit de un dealer Skoda

Skywell ET5, considerat de producător „primul SUV strategic”, are o lungime de 4,69 metri și o înălțime de 1,69 metri, cu un ampatament de 2,80 metri. Grupul motopropulsor este bazat pe o baterie de 72 kWh, ce asigură o autonomie de până la 520 km (NEDC), și un motor de 150 kW, iar nivelul de tehnologie cu care este echipată mașina este foarte ridicat.

Cei de la Visual EV au anunțat și prețul pentru piața românească, un nivel apropiat de prețurile pentru restul Europei (puțin peste 40.000 de euro): 39.980 de euro. Din cauza contextului dificil cauzat de criza de semiconductori, importatorul mărcii Skywell a anunțat că livrările vor fi făcute după minim 75 de zile, cu precizarea că toate comenzile făcute în acest an vor fi onorate în martie 2022.

Visual Fan a înregistrat, în primul semestru al anului 2021, o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 972.000 de euro (4,78 milioane lei) pe acest segment de business ce reprezintă activitățile de bază ale companiei. Atât cifra de afaceri, cât și profitul net s-au situat peste previziunile bugetare pentru prima jumătate a acestui an, prezentate în memorandumul de listare a acțiunilor la BVB, arătând că producătorul IT&C din Brașov are premise excelente pentru depășirea obiectivelor de venit și profitabilitate anuale.

FOTO Chinezii intră pe piața românească cu primul automobil electric, importat de Allview și distribuit de un dealer Skoda

viewscnt
Afla mai multe despre
allview masini electrice
skywell
skyworth
et5