FOTO Citroen a lansat noi versiuni, inclusiv electrice, ale modelului C4

FOTO Citroen a lansat noi versiuni, inclusiv electrice, ale modelului C4
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 iul 2022

Noul Citroen C4, lansat în urmă cu doi ani, cu un design de crossover care schimbă total paradigma industriei auto în segmentul compact, are începând de acum și o versiune electrică, botezată C4 X, care utilizează o caroserie nouă, la fel de inovatoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen C4 are din nou caroserie sedan, după ce modelul fusese lansat într-un format de fastback cu trăsături de crossover în 2020. Noul Citroen C4 X este mai lung decât prima versiune de caroserie, are de asemenea detalii stilistice specifice crossoverelor, și, cel mai important, este electric. Chiar dacă silueta pare a fi de SUV Coupe, similar cu Arkana de la Renault, diferența esențială este portbagajul, separat de habitaclu și cu deschidere independentă de lunetă.

VIDEO Teste comparative dure pentru Dacia Duster: Land Rover Discovery și Suzuki S-Cross CITEȘTE ȘI VIDEO Teste comparative dure pentru Dacia Duster: Land Rover Discovery și Suzuki S-Cross

Mai lung cu 24 de centimetri decât caroseria hatchback, cu un portbagaj specific sedanurilor, dar cu același aer de crossover, noul C4 X caută noi clienți: persoanele aflate „în căutarea unei alternative atractive la hatchback-urile și SUV-urile convenționale de dimensiuni medii”, după cum spune compania. Printre noutățile aduse regăsim la interior o nouă interfață a sistemului de infotainement, echipată cu display de 10 inci.

FOTO Citroen a lansat noi versiuni, inclusiv electrice, ale modelului C4

 „Ne face o deosebită plăcere să prezentăm clienților Noile ë-C4 X și C4 X, care vor contribui semnificativ  la prezența și expansiunea vânzărilor mărcii Citroën pe piețele internaționale și în Europa”, a anunțat Vincent Cobée, CEO Citroën. „Numeroși clienți ne-au mărturisit că își doresc o alternativă accesibilă, responsabilă și elegantă la hatchback-urile și SUV-urile deja prea numeroase în segmentul vehiculelor compacte. Venim astăzi cu cea mai bună interpretare a acestor așteptări: un design distinctiv, orientat spre viitor, care oferă confortul, tehnologia, siguranța și valoarea pe care clienții le așteaptă de la marca Citroën, dar și un spațiu la bord și o versatilitate de excepție, cu avantajul motorizării pur electrice cu zero emisii”.      

Dimensiunile noului sedan reinventat de la Citroen se află la limita superioară a clasei medii, cu o lungime de 4,60 metri, cu doar 20 de centimetri sub C5 X, și un ampatament de 2,67 metri, identic cu prima versiune de C4 lansată acum doi ani.

Noul Citroen C4 X va avea motorizări pe benzină, diesel și electric, însă disponibilitatea lor va depinde de piețe, astfel că 14 țări din UE vor primi doar propulsia electrică, în timp ce altele, inclusiv România, vor primi toate motoarele. În afara Europei nu va fi vândut modelul cu baterii.

ULTIMA ORĂ O nouă oprire a producției la Automobile Dacia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ O nouă oprire a producției la Automobile Dacia

Vedeta acestui nou model va fi versiunea electrică, aceeași de pe C4, echipată cu un motor electric de 100 kW (136 CP și 260 Nm), susținut de o baterie de 50 kWh, ce funcționează la 400 V și asigură o autonomie nu foarte mare, de 360 km, în condițiile în care viteza maximă e limitată la 150 km/h.

FOTO Citroen a lansat noi versiuni, inclusiv electrice, ale modelului C4

Motorizările cu combustie sunt și ele similare cu C4 hatchback: trei pe benzină, toate de 1.2 litri, de 100 și 130 CP, respectiv două cu cutie manuală și una cu cutie automată, aceasta din urmă fiind pregătită doar pentru anumite piețe, dar și un BlueHDI, un diesel de 130 CP, cu cutie EAT8.

Noile automobile ë-C4 X și C4 X vor fi produse doar în Villaverde (Madrid, Spania). Importatorul în România spune că vânzările vor debuta în prima parte a anului 2023 pe piața noastră. 

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen c4 x
citroen e-c4 x