Ford Otosan, noul proprietar al uzinei de la Craiova, a lansat producția primei utilitare E-Transit

Ford Otosan, noul proprietar al uzinei de la Craiova, a lansat producția primei utilitare E-Transit
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 apr 2022

Ford Otosan, parteneriatul Ford și Koc Holding, a lansat în primul E-Transit, modelul complet electric care va intra în gama europeană de utilitare a mărcii americane. Modelul se produce în Turcia, în uzina în care au fost inițiate investiții de 2 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția Ford în uzina din Turcia, în care sunt produse mai multe vehicule comerciale, a ajuns în punctul în care poate livra primele exemplare ale noului model electric E-Transit. Momentul, celebrat de cei de la Ford și de autoritățile turce, este unul important pentru Ford Otosan, care spune că are peste 5.000 de comenzi pentru noul vehicul.

„Fabrica Kocaeli a Ford Otosan este inima de producție a vehiculelor Transit din Europa și această sărbătorire a producției de E-Transit deschide un nou capitol electrificat pentru parteneriatul nostru deja puternic”, a afirmat Hans Schep, director general, Ford Pro Europa. „Acesta este primul pas în transformarea locației din Kocaeli. Aici vom avea un centru major de producție pentru vehicule comerciale electrice în Europa.”

Ford E-Transit este o versiunea complet electrică a utilitarei Transit Custom și este primul model lansat de noua divizie a mărcii americane, Ford Pro, care va include producția și vânzările de vehicule comerciale ale mărcii.

„Producția de E-Transit în fabrica noastră din Kocaeli, unde electricitatea furnizată este 100% regenerabilă, este un motiv de mândrie pentru noi și un alt moment de răscruce pentru rolul nostru tot mai important pentru strategia de electrificare Ford”, a afirmat Güven Özyurt, directorul general al Ford Otosan. „Credem că electrificarea legendarului model Transit este o tranziție majoră și un pas important pentru a face din Ford Otosan baza de producție a vehiculelor comerciale electrice Ford.”

Ford și Koc Holding au încheiat și un parteneriat care urmărește construirea unui centru de producție al bateriilor electrice pentru autovehicule.

Dacia face performanță în Germania. Creștere uriașă CITEȘTE ȘI Dacia face performanță în Germania. Creștere uriașă

Până în 2024, Ford precizează că noul E-Transit va fi însoțit de alte patru modele complet electrice din familia Transit. Între acestea se va număra și Transit Courier, care va fi produs, începând din 2023, și la Craiova.

Ford a anunțat în urmă cu două săptămâni că vinde fabrica din Craiova asocierii Ford Otosan, pe care o are împreună cu Koc Holding. Uzina din Craiova va intra în subordinea diviziei Ford Pro și va produce, pe lângă SUV-ul Puma electric și versiunile electrice ale Transit Courier și Tourneo Courier, din 2024.

Președintele Ford Europe, Stuart Rowley, a anunțat că gama de vehicule comerciale va ajunge la zero emisii până în 2024, cu două treimi din vânzările de vehicule comerciale Ford preconizate a fi reprezentate de vehiculele complet electrice sau plug-in hybrid. Ford Europe vrea ca, până în 2030, autoturismele vândute în Europa să fie exclusiv electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford e-transit
ford craiova
ford otosan
ford pro