FOTO Ford lansează Kuga facelift, cu noi blocuri optice și un display mai mare

FOTO Ford lansează Kuga facelift, cu noi blocuri optice și un display mai mare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 ian 2024

Ford Kuga, SUV-ul de clasă compactă al mărcii americane, vândut pe piața din Europa, are începând de astăzi un facelift tipic la jumătatea vieții, care aduce noi detalii estetice și un sistem de infotainment actualizat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ford Kuga este de trei ani cel mai vândut plug-in hybrid din Europa și unul dintre cele mai apreciate full-hybrid de pe această piață. La patru ani de la lansare, Ford prezintă face-liftul acestui model, care aduce un nou aspect al părții frontale și o nouă generație, a patra, pentru sistemul de infotainement SYNC.

ULTIMA ORĂ VIDEO Protestatarii au blocat Poarta 7, pe unde intră cerealele în Portul Constanța CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Protestatarii au blocat Poarta 7, pe unde intră cerealele în Portul Constanța

Ford păstrează aceleași sisteme de propulsie care i-au adus popularitatea în Europa, având în centru o motorizare full hybrid care folosește motorul de 2.5 litri și un motor electric care ridică puterea la 183 CP, având totodată resursele unei baterii de 1,1 kWh, care permite rulajul electric în zonele urbane sau suplimentarea cuplului la nevoie, pe șosele. Autonomia totală poate depășit 900 de kilometri, cu un singur plin al rezervorului, iar baterie poate asigura până la 64% din distanțele parcurse în mediul urban exclusiv cu propulsia electrică.

În același timp, motorul PHEV, care permite încărcarea la priză a bateriei, asigură o autonomie complet electrică de aproape 40 km și un consum de combustibil de sub 2 litri/100 km.

FOTO Softronic va moderniza locomotive CFR Călători CITEȘTE ȘI FOTO Softronic va moderniza locomotive CFR Călători

Ford Kuga oferă totodată până la 2.100 kg capacitate de remorcare, cea mai bună valoare din segment, fiind potrivită, după cum spune compania, să tracteze de la o rulotă mare la una specială pentru cai.

„Ford Kuga a fost un succes în rândul clienților încă de la lansarea sa din 2008. Noul Kuga este cel mai bun de până acum și duce nivelul la care concurează mai sus cu noi valori de tractare, conectivitate și confort", a declarat Jon Williams, director general, Ford Blue, Europa.

La exterior, Kuga a primit noi faruri, cu un contur nou, în timp ce la interior noutatea este sistemul multimedia Ford SYNC 4, cu conectivitate 5G, navigație conectată la cloud, Apple CarPlay și Android Auto wireless.

Noul sistem SYNC 4 dispune de o funcție care permite o serie de verificări pentru o conexiune sigură și securizată a remorcii, prin Trailer Tow Navigation, cu ajutorul curia poate selecta un traseu optim pentru a evita virajele strânse, podurile joase și alte obstacole.

Marca VW a depășit Tesla, pe segmentul electric, în Germania CITEȘTE ȘI Marca VW a depășit Tesla, pe segmentul electric, în Germania

În același timp, sistemul Adaptive Cruise Control poate aplica acum frânele automat pentru curbe și intersecții, precum și pentru alte tipuri de trafic, în timp ce sistemul de camere video la 360 de grade oferă o vedere aeriană, astfel încât parcarea, pregătirea pentru cuplarea unei remorci sau chiar utilizarea unei spălătorii automate auto sunt ușor de realizat.

Ford introduce o nouă versiune pentru modelul Kuga, odată cu face-liftul acestuia, numită Active, care vine cu noi detalii estetice și de setări dinamice, care sunt potrivite rulării pe suprafețe dificile, precum nisip sau noroi.

Ford Kuga facelift este fabrica în Spania, în uzina din Valencia, și poate fi comandat începând din acest moment.

FOTO Ford lansează Kuga facelift, cu noi blocuri optice și un display mai mare

FOTO Ford lansează Kuga facelift, cu noi blocuri optice și un display mai mare

viewscnt
Afla mai multe despre
ford kuga
facelift kuga