Stellantis a semnat un acord cu Sixt pentru achiziția a 250.000 de mașini, „inclusiv electrice”

Stellantis a semnat un acord cu Sixt pentru achiziția a 250.000 de mașini, „inclusiv electrice”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 ian 2024

Constructorul auto Stellantis și Sixt, una dintre cele mai mari companii de închirieri auto din lume, au semnat un acord important, care va aduce un plus semnificativ constructorului auto în următorii doi ani.

Compania de rent-a-car Sixt a semnat un acord cu Stellantis prin care se angajează să cumpere „până la 250.000 de vehicule”, în următorii trei ani, mașini produse sub aproape toate mărcile grupului, cu diverse tipuri de propulsie. Flota Sixt va prelua mașinile pe piețele din Europa și America de Nord.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Lucrări reluate la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu 130 de muncitori și 100 de utilaje CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Lucrări reluate la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu 130 de muncitori și 100 de utilaje
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

 „Prin anunțul de astăzi cu SIXT, ne îndeplinim angajamentele de a oferi clienților noștri mobilitate curată, sigură și accesibilă prin vehicule și tehnologii revoluționare”, a declarat Carlos Tavares, CEO al Stellantis.

Și șeful Sixt spune că acordul este un beneficiu pentru companie: „Acest acord cu Stellantis, un partener cu gamă completă și inovatoare, subliniază promisiunea noastră de a oferi clienților noștri cea mai bună alegere pentru toate nevoile lor de mobilitate. Ne permite să ne accelerăm strategia de creștere «Așteptăm mai bine», având deja o creștere a veniturilor globale de aproape 20% în primele nouă luni ale anului 2023”, spune Konstantin Sixt, CEO al companiei de rent-a-car.

Primele livrări vor avea loc din primul trimestru al anului 2024 și vor continua pe tot parcursul anului, iar contractul se va încheia în 2026.

După Tesla, și Volvo Car suspendă o parte din producția din Europa din cauza deficitului de componente provocat de criza din Marea Roșie CITEȘTE ȘI După Tesla, și Volvo Car suspendă o parte din producția din Europa din cauza deficitului de componente provocat de criza din Marea Roșie

Pe lista de achiziții sunt prezentate mărcile Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall și Maserati, fiind menționate toate tipurile de caroserii, de la mașini de oraș și SUV-uri până la furgonete și vehicule utilitare (inclusiv cu 7 și 9 locuri). De asemenea, se precizează că va fi cumpărată o gamă completă de sisteme de propulsie (inclusiv vehicule electrice cu baterie), ceea ce înseamnă că nu sunt țintite doar cele electrice.

Cele două companii mai spun că, dincolo de volumele deja planificate pentru 2024, comenzile specifice pot fi convenite în mod flexibil în funcție de nevoile și cererea flotei.

Pe lângă această achiziție, Stellantis și SIXT „vor explora oportunități de cooperare în diferite regiuni din întreaga lume”, inclusiv Mobilisights, afacerea Stellantis data as a service (DaaS), pentru a furniza și dezvolta seturi de date pentru crearea și acordarea de licențe de produse, aplicații și servicii inovatoare destinate companiilor, care va fi pusă la dispoziția SIXT.

Serviciile vor putea fi folosite pentru monitorizarea flotei, pe măsură ce livrările Stellantis vor continua și numărul de vehicule complet conectate din flota de închiriere a SIXT va crește semnificativ. Datele telemetrice, cum ar fi nivelul de combustibil și kilometrajul, vor fi transmise automat către SIXT atunci când un vehicul este returnat. SIXT va putea optimiza managementul în agenții, permițând clienților să beneficieze de o procesare și mai rapidă și de o disponibilitate mai bună a vehiculelor.

Dacia încheie anul 2023 cu peste 46.000 de mașini vândute în România. Ce pregătește acum CITEȘTE ȘI Dacia încheie anul 2023 cu peste 46.000 de mașini vândute în România. Ce pregătește acum

SIXT spune că prin achiziția de vehicule cu propulsie eficientă, inclusiv electrică, compania își urmărește obiectivul de reducere a amprentei de CO2, inclusiv obiectivul de a atinge o cotă de 70 – 90% de vehicule electrificate, până în 2030.

Recent, rivalii SIXT, compania Hertz, a anunțat că a început vânzarea unei flote de 20.000 de vehicule electrice, în mare alor majoritate Tesla, din cauza cererii scăzute pentru astfel de mașini și ca urmare a costurilor ridicate de întreținere.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
sixt
achizitie flota masini