FOTO Land Rover a lansat noul Defender 130, versiunea lungă a noii generații

FOTO Land Rover a lansat noul Defender 130, versiunea lungă a noii generații
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iun 2022

În timp ce INEOS, cea mai tânără marcă din industria auto, a lansat un model ce copiază vechiul Defender, Land Rover lansează o nouă versiune de caroserie pentru noul Defender, care nu mai are aproape nicio legătură cu „strămoșii” lui.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Land Rover Defender 130 este cea mai lungă caroserie a noii generații a acestui model, una care poate găzdui până la opt persoane și are suficient loc de bagaje precum un microbuz de navetiști.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

După Defender 90 și Defender 110, modelul 130 aduce ceea ce este cel mai important la o mașină de familie care este folosită prepoderent pentru călătorii, aventuri și concedii: spațiul. Cu o configurație 2+3+3, Defender 130 este unul dintre cele mai lungi și încăpătoare autoturisme de pe piață. Volumul portbagajului începe de la 389 de litri, atunci când sunt pe poziție toate cele 8 scaune, adică ambele banchete ale pasagerilor din spate. Dacă ultimul rând este rabatat, volumul crește la 1.232, o valoare pe care puține autoturisme cu cinci locuri o pot oferi. În cazul în care șoferul are nevoie de întreg spațiul de bagaje, rabatarea rândului 2 de banchete urcă volumul la 2.516 litri. De remarcat că scaunele se pot plia și separat, în configurație 20/40/20, pentru a crea mai mult spațiu sau pentru bagaje lungi.

FOTO Land Rover a lansat noul Defender 130, versiunea lungă a noii generații

Spațiul este asigurat în primul rând de creșterea ampatamentului la nu mai puțin de 3 metri, în timp ce lungimea a crescut la 5,35 metri. Totodată, mașina are o lățime considerabilă, 2,10 metri, cu o înălțime aproape egală, 1,97 metri.

FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3

Motorizările pe care le oferă această versiune de caroserie sunt cunoscute, motoare de 3.0 litri, atât benzină, cât și diesel, în arhitectură mild-hybrid. Cele pe benzină su versiune de 300 de cai-putere și 400 de cai-putere, în timp ce dieselul are 250 și, respectiv, 300 cai-putere.

În ceea ce privește tehnologia de la bord, putem aminti sistemul multimedia cu ecranul tactil Pivi Pro de 11,4 inch, cu actualizare over the air.

FOTO Land Rover a lansat noul Defender 130, versiunea lungă a noii generații

Tracțiunea lui Defender 130 este asigurată de sistemul Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) și transmisia automată cu opt trepte. De asemenea, modelul este echipat cu suspensie pneumatică electronică cu dinamică adaptivă și sistemul avansat Terrain Response.

FOTO Land Rover a lansat noul Defender 130, versiunea lungă a noii generații

viewscnt
Afla mai multe despre
land rover defender 130
noul defender
ineos
off road