FOTO Maserati a lansat cel mai scump model al său, cu un nume ce produce nostalgii românilor

FOTO Maserati a lansat cel mai scump model al său, cu un nume ce produce nostalgii românilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 mai 2022

Marca de lux Maserati, care se află în portofoliul Stellantis odată cu fuziunea dintre Fiat Chrysler și PSA Group, și-a lansat cel mai scump și performant model al său, MC20, un supercar decapotabil, ce va fi disponibil pentru comenzi anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Maserati MC20 Cielo este versiunea de caroserie decapotabilă, spyder, a coupe-ului MC20 și, chiar dacă poartă un nume cu rezonanțe nostalgice pentru români, amintind de primul automobil mai sofisticat la care au avut acces clienții din România, în anii 90, el reprezintă tot ce are mai bun brandul italian de lux.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Maserati MC20 va costa nu mai puțin de 260.000 de euro, în versiunea sa de bază, devenind astfel cel mai scump model al mărcii și al întreg grupului Stellantis. Compania a anunțat că vânzările vor fi demarate abia în 2023, atât în Europa, cât și în SUA.

FOTO Maserati a lansat cel mai scump model al său, cu un nume ce produce nostalgii românilor

La fel ca toate celelalte mărci italiene din gama Stellantis, Maserati și-a accelerat procesul de lansare de noi modele, anul acesta având deja o altă premieră, SUV-ul Grecale, iar pentru sfârșitul anului este așteptat al treilea, un coupe din familia GranTurismo, cu termen de lasare de asemenea 2023. Acesta din urmă va fi și primul vehicul electric al mărcii Maserati, care urmează să intre astfel în lumea bună, alături de Porsche și alți rivali ai săi.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Renault face lumină în privința viitorului mărcii Dacia și al Uzinei de la Mioveni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Renault face lumină în privința viitorului mărcii Dacia și al Uzinei de la Mioveni

Noul roadster MC20 Cielo va urma și el cu o versiune electric, dar care mai are de așteptat până în 2025, pentru a vedea lumina showroom-urilor.

Sistemul de propulsie al lui MC20 Cielo este un clasic, cu 3.0 litri V6, turibo, care poate genera 621 CP și un cuplu maxim de 730 Nm. Motorul este însoțit de o cutie cu dublu ambreiaj, cu opt trepte, ce acționează puntea spate. Accelerația lui Cielo este de numai 3 secunde, de la 0 la 100 km/h, cu 0,1 secunde mai lentă decât caroseria coupe.

FOTO Maserati a lansat cel mai scump model al său, cu un nume ce produce nostalgii românilor

Acoperișul lui Cielo este solid, de sticlă, și se rabatează în 12 secunde, fiind cel mai rapid din segmentul său. Geamul este de tip electrocromic, care devine opac în doar o secundă, la atingerea unui buton.

Anul trecut, Maserati a înregistrat o creștere a vânzărilor și a veniturilor, la peste 2 miliarde euro, revenind pe profit, după un an de pierderi, în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
maserati mc20 cielo
maserati grecale
maserati electric
maserati decapotabil