FOTO Marca istorică Borgward, cu prima mașină Blitzkaren, intrată în faliment în anii 60 și revitalizată de moștenitorii fondatorului cu ajutorul unui producător chinez, și-a deschis primul dealer în Europa

FOTO Marca istorică Borgward, cu prima mașină Blitzkaren, intrată în faliment în anii 60 și revitalizată de moștenitorii fondatorului cu ajutorul unui producător chinez, și-a deschis primul dealer în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iul 2018

Marca istorică Borgward, intrată în faliment în anii 60, revitalizată de moștenitorii fondatorului, cu ajutorul producătorului chinez BAIC, și-a deschis primul dealer în Europa, în Luxemburg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dealerul multimarcă Autodis va avea primul showroom al brandului german Borgward, care vinde mașini chinezești la prețul de 45.000 de euro.

Borgward a fost fondată în Bremen, în 1905, de Carl Borgward, dar prima mașină, Blitzkaren, a fost construită în 1924. Cel mai celebru model a fost Isabella, în 1954. Compania a intrat în faliment în 1961, iar fondatorul a murit în 1963.

În urmă cu aproximativ 10 ani, moștenitorii fondatorului Carl Borgward au decis să revitalizeze marca și să vândă mașini de lux. La începutul anului 2017 au pus în practică înțelegerea cu Beiqi Foton Motor, cunscută sub numele scurt Foton, parte a concernului chinez BAIC. Foton produce în China automobile împreună cu Mercedes-Benz, sub numele Auman.

Contractul cu Borgward prevede construcția de automobile pentru piața europeană, sub marca germană Borgward. Primul model lansat este un SUV, BX7, care are un preț de aproximativ 45.000 de euro. Mașina este echipată cu un motor de 2.0 litri, benzină, turbo, de 224 CP.

FOTO Volvo XC40 și Ford Focus au primit 5 stele EuroNCAP. Ambele sunt echipate cu sisteme de frânare de urgență pentru pietoni și bicicliști CITEȘTE ȘI FOTO Volvo XC40 și Ford Focus au primit 5 stele EuroNCAP. Ambele sunt echipate cu sisteme de frânare de urgență pentru pietoni și bicicliști

Primul dealer european care va vinde aceste mașini este Autodis - Esch/Mersch, un dealer multimarcă cu vânzări ce s-au ridicat la 4.500 de vehicule în 2017 și venituri de circa 72 milioane de euro. Cei de la Audis vând în Luxemburg mărci cunoscute, de la Hyundai și Suzuki la Isuzu și chiar Ssang Yong. Acum, Borgward se alătură celor 9 mărci existente în portofoliul retailerului.

Borgward are și un nou șef, Philip Koehn, fost șef de dezvoltare la Rolls Royce, care va prelua conducerea de la 1 iulie.

Alte 3 noi modele, BX7 TS, BX6 și BX5, sunt anunțate de companie pentru finalul acestui an, respectiv, pentru anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
borgward
baic
foton
masini chinezesti