FOTO Marquardt a prezentat” mașina viitorului” în noul Centru R&D din Sibiu

FOTO Marquardt a prezentat” mașina viitorului” în noul Centru R&D din Sibiu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 sep 2019

Marquardt, furnizor de echipamente și componente auto, care are în Sibiu două fabrici, a prezentat “mașina viitorului”, un vehicul demonstrativ, cu echipamente care se vor regăsi pe mașinile din anii ce vin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Un habitaclu echipat cu display-uri de tip touchscreen, cu comenzi digitale și inclusiv tastaturi virtuale a fost expus de Marquardt în Sibiu, cu ocazia inaugurării noului centru R&D din oraș. Cei de la Marquardt spun că aceste echipamente sunt dezvoltate în propriul centru de cercetare și dezvoltare și vor fi prezente pe modele viitoare ale constructorilor auto la nivel global.

Marquardt nu este furnizor pentru niciuna din companiile care produc automobile în România, Dacia sau Ford, ci furnizează componente pentru alte țări din regiune, unde sunt uzine auto ale altor mărci. “Grupul Marquardt furnizează componente pentru 10 mari producatori europeni de automobile, avem piețele noastre tradiționale de vânzare, din Vestul Europei. Nu avem contracte cu companiile care produc în România", afirmă Marius Constantin, purtător de cuvânt al Marquardt Sibiu.

Marquardt a decis să-și extindă operațiunile din Sibiu, într-un imobil situat în centrul orașului, ieșind astfel din Zona Industrială, în care se află fabrica. Compania a inaugurat un centru R&D, situat într-o zonă centrală.

Furnizorul de componente auto Continental, cu operațiuni și în România, va închide patru fabrici și va concedia 20.000 de angajați CITEȘTE ȘI Furnizorul de componente auto Continental, cu operațiuni și în România, va închide patru fabrici și va concedia 20.000 de angajați

Marquardt și-a extins activitățile din Centrul de Cercetare și Dezvoltare, înființat în 2008, cu un nou sediu în care au fost investiți aproximativ 500.000 de euro, urmând ca în următorii trei ani investiția să se ridice la 1 milion de euro. Potrivit CEO-ului Marquardt Sibiu, Mourad Halilou, în Centrul R&D Marquardt din Sibiu vor fi angajați până în 2022 circa 300 de persoane, preponderent ingineri software developers. Șefii Marquardt au preferat să ducă o parte din Centrul R&D în centrul orașului ca răspuns la solicitările programatorilor, dar și pentru a fi mai aproape de principalii parteneri, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.

Marquardt are în Sibiu două fabrici de componente auto, în special componente pentru interiorul mașinilor, în care lucrează aproximativ 2.800 de angajați.

FOTO Marquardt a prezentat” mașina viitorului” în noul Centru R&D din Sibiu

viewscnt
Afla mai multe despre
marquardt romania
marquardt sibiu
masina marquardt
masini electrice