FOTO Mini dezvăluie noi imagini cu viitoarele modele electrice camuflate

FOTO Mini dezvăluie noi imagini cu viitoarele modele electrice camuflate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 mai 2023

Mini continuă să-și electrifice gama de modele, cu două noi automobile ce urmează să fie lansate în lunile următoare. Cele mai noi imagini cu caroseria camuflată sunt însoțite de detalii ale designului acestor mașini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Noul limbaj de design denumit „Charismatic Simplicity” va însoți viitoarele mașini electrice ale mărcii Mini, acesta urmând să se regăsească și pe elemente esențiale, precum volan, jante sau scaune.

Primele imagini cu mașinile camuflate care oferă acces la unele detalii lasă să se vadă caroseria de crossover a primului Countryman electric, dar și noul Cooper ce va fi propulsat, de asemenea, cu baterii. Mini precizează că noile mașini vor avea un ecran OLED rotund, care amintește de cadranele de bord rotunde și cu diametru mare cu care marca s-a remarcat de-a lungul întregii game. Ecranul este o premieră în industria auto, fiind primul automobil care oferă un astfel de display rotund.

Cu un diametru de 240 mm, ecranul va combina funcții de la instrumentarul de bord, multimedia și climatizare.

FOTO Mini dezvăluie noi imagini cu viitoarele modele electrice camuflate

"Cu noul limbaj de design Charismatic Simplicity, regândim complet emblematicul MINI. Abordarea noastră puristă și progresivă combină simplitatea elementelor funcționale cu caracterul emoțional pentru care este renumit MINI", spune Oliver Heilmer, directorul MINI Design. "Suntem convinși că reducerea conștientă la câteva elemente expresive permite inovații care ar fi fost de neconceput înainte."

Volanul noilor modele a fost și el reproiectat complet, cu un design cu două brațe și o geometrie care combină aspectul tradițional cu tehnologiile moderne. Și scaunele au fost redesenate cu culori și modele noi, păstrând însă și elemente clasice.

FOTO Mini dezvăluie noi imagini cu viitoarele modele electrice camuflate

Creșteri spectaculoase de profit pentru Mitsubishi, cu rezultate peste cele din epoca Ghosn CITEȘTE ȘI Creșteri spectaculoase de profit pentru Mitsubishi, cu rezultate peste cele din epoca Ghosn

 Nu în ultimul rând, jantele de aliaj „se bazează pe un design grafic caracterizat de contraste coloristice puternice”, după cum explică producătorul britanic.

Noile modele electrice ale Mini vor fi lansate în acest an, dar vor fi produse în uzine diferite. Countryman, SUV-ul de mici dimensiuni al mărcii, va fi produs în Leipzig, în uzina grupului, alături de modelele BMW Serie 1 și 2. Viitorul Cooper electric va fi produs în China, în cadrul unui parteneriat cu Great Wall Motor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mini countryman
mini cooper
mini electric