FOTO Mitsubishi e-Evolution, conceptul electric care vorbește cu pasagerii și învață șoferul să conducă

FOTO Mitsubishi e-Evolution, conceptul electric care vorbește cu pasagerii și învață șoferul să conducă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 oct 2017

Mitsubishi Motors, cel mai nou membru al Alianței Renault – Nissan, prezintă la Salonul Auto de la Tokyo un concept spectaculos, care încearcă să atragă atenția aspura planurilor pe care marca japoneză le are în legătură cu gama sa. Mitsubishi e-Evolution Concept este un vehicul electric, un SUV cu siluetă sport și performanțe de top.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit descrierii, Mitsubishi e-Evolution Concept este un crossover electric, cu performanțe ridicate, care „combină tehnologiile Mitsubishi cu flexibilitatea oferită de un SUV”. Experiența constructorului japonez în vehicule electrice, dar și în domeniul tracțiunii integrale se îmbină acum cu noile tehnologii de inteligență artificale care sunt implementate pe vehiculele de ultimă generație. Numele Evolution nu este ales întâmplător, acesta fiind strâns legat de istoria modelului Lancer și prezența mărcii în motorsport.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Din punct de vedere tehnic, e-Evolution folosește motoare electrice performante, cu un cuplu ridicat, alimentate de o baterie de mare capacitate. Sunt prezente nu mai puțin de trei motoare, care acționează pe cele două punți. Unul este amplasat frontal și conectat la roțile față, alte două formează sistemul Dual Motor AYC*1, care combină performanțele celor două printr-o unitate Active Yaw Control. Creierul artifical al acestui sistem se bazează pe o serie de senzori care transmit informații despre condițiile de rulare (suprafață și trafic), dar și despre intențiile șoferului, transformând experiența condusului într-o activitate sigură și eficientă.

VIDEO Lilium, un start-up german care dezvoltă un taxi zburător cu decolare verticală, a atras 90 milioane dolari de la investitori CITEȘTE ȘI VIDEO Lilium, un start-up german care dezvoltă un taxi zburător cu decolare verticală, a atras 90 milioane dolari de la investitori

După ce „citește” nivelul de abilități ale șoferului, sistemul AI începe să-i ofere acestuia lecții privind manevrarea mașinii. Sistemul AI folosește tehnologia de recunoaștere vocală, având un nivel evoluat de conversație cu pasagerii. Sistemul poate recunoaște vocea fiecărui pasager, pentru ca, în timp, să învețe obiceiurile acestuia și să-i ofere servicii potrivite.

Toate comenzile auxiliare ale mașinii pot fi controlate prin voce (AC, ștergătoare, lumini etc.). Printre performanțele sistemului inteligent al mașinii se numără posibilitatea de a comunica cu o dronă pentru a obține informații despre trafic sau pentru a genera o imagine de ansamblu a mașinii și perimetrului înconjurător. 

FOTO Mitsubishi e-Evolution, conceptul electric care vorbește cu pasagerii și învață șoferul să conducă

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
evolution
e-evolution