FOTO Noile modele Micra EV și ASX PHEV, pe care Nissan și Mitsubishi le pregătesc pentru Europa, cu ajutorul Renault

FOTO Noile modele Micra EV și ASX PHEV, pe care Nissan și Mitsubishi le pregătesc pentru Europa, cu ajutorul Renault
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 feb 2022

Prezentarea planului Alianței Renault Nissan Mitsubishi pentru următorii opt ani, axat pe electrificare, a inclus și informații în premieră despre noi modele pe care mărcile partenere ale Renault, Nissan și Mitsubishi, le pregătesc pentru piața europeană, o piață care se află, potrivit strategiei Leader-Follower, în competențele Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Nissan este determinată să recupereze din terenul pierdut în Europa în ultimii doi ani, din cauza crizelor multiple: în primul rând criza internă, care a urmat demiterii lui Carlos Ghosn, în al doilea rând crizei din Alianță, apoi din cauza crizelor pandemice și de semiconductori. După lansarea noii generații Leaf, Nissan s-a concentrat pe cel de-al doilea model electric din gamă, SUV-ul Aryia, care a fost deja prezentat și este gata de lansare în acest început de an. SUV-ul a fost dezvoltat pe noua platformă electrică a Alianței și va fi primul care o utilizează.

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

După el, Nissan nu se oprește aici, pentru că trebuie să-și electrifice întreaga gamă, până în 2035, pentru a mai putea vinde mașini în Europa. Planurile Alianței din acest punct de vedere prevăd investiții comune în platformele electrice și în 35 de modele noi. Pentru Nissan, asta înseamnă o oportunitate pentru segmentul B, care s-a dovedit a fi foarte solicitat în Europa, acolo unde modelul ZOE a reușit să vândă cu succes o mașină lansată acum zece ani și care nu a primit decât un face-lift minor și o baterie mai mare.

FOTO Noile modele Micra EV și ASX PHEV, pe care Nissan și Mitsubishi le pregătesc pentru Europa, cu ajutorul Renault

Nissan B-EV (Micra)

Experiența acestui model a fost folosită de Alianță, astfel că, odată cu lansarea unui noi model al mărcii franceze, care reintepretează și în același timp reia numele celebrei Renault 5, Nissan va avea propriul model electric în acest segment. Conform planului prezentat de șefii celor trei companii, va fi un înlocuitor al lui Micra, complet electric, ceea ce înseamnă că se renunță la numele Micra, odată cu trecerea la noua platformă CMF-BEV. Deocamdată a fost publicată doar o imagine de tip teaser, din care răzbat doar câteva detalii estetice. Mașina ar urma să fie lansată în 2024.

Renault, Nissan și Mitsubishi vor investi 23 de miliarde de euro în electrificare și vor lansa 35 de modele electrice până în 2030 CITEȘTE ȘI Renault, Nissan și Mitsubishi vor investi 23 de miliarde de euro în electrificare și vor lansa 35 de modele electrice până în 2030

„Acest nou model va fi desenat de Nissan și dezvoltat și produs de Renault folosind platforma noastră comună, maximizând utilizarea bunurilor Alianței în timp ce îi va păstra caracterul Nissan”, a anunțat Aswani Gupta, COO al Nissan. „Este un bun exemplu pentru abordarea „diferențierii inteligente”. Urmând iconicei Micra, sunt sigur că acest noi model va oferi încântare clienților noștri din Europa”.

 Ceea ce se întrezărește din imaginile publicate în premieră arată o preluare foarte interesantă a spiritului MINI, atât la nivelul proporțiilor, cât și la aspectul farurilor rotunde.

FOTO Noile modele Micra EV și ASX PHEV, pe care Nissan și Mitsubishi le pregătesc pentru Europa, cu ajutorul Renault

Mitsubishi ASX 2024

Cel de-al doilea model al Alianței care a fost dezvăluit în premieră în cadrul prezentării a fost noua generație Mitsubishi ASX, un automobil care nu va fi electric, ci va folosi platforma CMF-B a Alianție, care permite utilizarea de motoare cu combustie și hibride. Mașina va prelua structura lui Renault Captur, un model de succes al francezilor, care va completa astfel oferta Alianței în segmentul B-SUV, unde pe lângă Captur mai există Nissan Juke, dar și Dacia Duster. Singura imagine difuzată oferă doar detalii ale părții frontale, cu faruri înguste, moderne, similare cu cele de pe noul Outlander, între care se regăsește o siglă de mari dimensiuni, lăsând să se întrezărească o siluetă sportivă în partea din spate a mașinii. Modelul va fi produs de asemenea de Renault, de data aceasta în Spania, în uzina în care este asamblat și Captur, și va fi lansat în 2023 pe piață. Una dintre puținele informații oferite de oficialii Mitsubishi se referă la posibilitatea ca noul model să fie echipat cu propulsie plug-in hybrid. Mitsubishi a mai anunțat și un al doilea model pentru Europa, de asemenea bazat pe un model Renault, însă nu au fost oferite detalii despre acesta.

FOTO Noile modele Micra EV și ASX PHEV, pe care Nissan și Mitsubishi le pregătesc pentru Europa, cu ajutorul Renault

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan micra
nissan ev
mitsubishi asx