Opel a decis să readucă în actualitate numele Frontera pentru cel mai nou SUV al mărcii, pe care l-a prezentat în prima jumătate a acestui an. Acum, mașina este disponibilă pentru comenzi, inclusiv în România, iar motoarele oferite acoperă aproape toate gusturile, relevă datele analizate de Profit.ro.
Opel Frontera este un SUV dezvoltat de marca germană pe platforma Smart Car, ceea ce înseamnă că împarte componentele și sistemele de propulsie cu Citroen C3/C3 Aircross dar și cu viitorul Panda.
Platforma îi asigură costuri de producție mai mici și posibilitatea de a vinde mașina cu prețuri sub nivelul competiției din segmentul B, ceea ce înseamnă că mașinile produse pe această platformă se pot apropia cu prețurile lor de cele ale modelelor Dacia.
Asta se întâmplă și cu noul Opel Frontera, care vine pe piață cu două versiuni de motorizare, una pe benzină, mild-hybrid, ceea ce înseamnă că sistemul de recuperarea a energiei din frânare folosește o baterie de 48 de volți, iar capacitate de regenerare este limitată, dar în acest fel crește performanțele de consum ale motorului de 1.2 litri.
Acesta poate fi comparat cu cel de pe noul Duster, având de asemenea 3 cilindri și o putere de 136 CP, având un sprijin temporar din partea motorului electric de 29 CP, cele două fiind conectate la o cutie automată cu dublu ambreiaj și șase trepte.
A doua motorizare disponibilă clienților din România este cea electrică, bazată pe un motor electric de 113 CP (83 kW) și o baterie de 44 kWh, care poate asigura o autonomie de 300 km în regim mixt WLTP.
CITEȘTE ȘI O companie din Verona construiește un bloc pentru angajați: Așa nu-i pierdemPrețul de lansare, pentru versiunea cu motorizare 1.2 litri mild-hybrid este de 22.400 euro, un nivel destul de apropiat de cel al motorizării similare a lui Dacia Duster, care poate fi cumpărată cu 21.600 euro.
Printre caracteristicile noului Frontera, care este un urmaș al vechiului Crossland, se numără opțiunea de achiziție a configurației cu șapte locuri, display-uri opționale de 10 inchi, uin spațiu în portbagaj de 460 litri (care se poate extinde prin rabatare la 1.594 litri).
Mașina este oferită în două versiuni de echipare, Edition, cea ieftină, și GS, cea superioară, care începe de la 25.200 euro și aduce o serie de echipamente în plus, în dotarea standard. Pentru configurare sunt disponibile două pachete de opțiuni ce pot fi selectate.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Un nou record de producție în cele două fabrici de automobile din România. Cu două luni înainte de finalul anului, Ford și-a depășit toate rezultatele de până acum, dar la Dacia avem o scădere ușoarăDimensiunile noului Opel Frontera sunt specifice segmentului B-SUV superior, cu 4,38 metri lungime și 1,79 metri lățime. Deși este un SUV și a preluat numele unui off-roader celebru, noul Opel Frontera nu este oferit în niciuna din versiuni cu tracțiune integrală.
Opel are un plan destul de ambițios de electrificare, care prevede că, începând din acest an, fiecare model din gamă va oferi cel puțin o variantă electrică. Din 2028, Opel și-a propus să devină o marcă exclusiv electrică, în Europa, însă acest plan a fost revizuit din cauza evoluției nefavorabile a pieței auto din Europa.