FOTO Opel Frontera se întoarce, complet electric

FOTO Opel Frontera se întoarce, complet electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 ian 2024

Opel a decis ca viitorul SUV electric care va fi lansat în acest an să fie botezat Frontera, preluând astfel numele unui important model al mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opel continuă să-și extindă gama de automobile electrice cu un nou SUV compact, pregătit să fie lansat în cursul acestui an. Compania germană deținută integral de grupul Stellantis va introduce pe noul model designul complet schimbat vizibil pe celelalte modele lansate în ultimii doi ani, dar va avea și o premieră din acest punct de vedere, odată cu lansarea noii sigle Opel Blitz.

DECIZIE Guvernul evită în ceasul al 12-lea repetarea crizei de ″motorină colorată″ de acum 8 ani CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul evită în ceasul al 12-lea repetarea crizei de ″motorină colorată″ de acum 8 ani

În plus, așa cum a anunțat compania, numele noului SUV va fi Frontera, o legătură peste timp cu celebrul SUV cu capacități off-road, pe care marca germană l-a produs în anii 90 ai secolului trecut. Numele Frontera a fost ales de conducerea companiei în locul lui Crossland, care era prevăzut inițial pentru noul SUV electric.

Spre deosebire de vechiul model Frontera, care era echipat cu motoare de mari dimensiuni, pe benzină și diesel, noul Frontera va fi complet electric și va fi echipat cu cele mai noi tehnologii de asistență.

 „Numele Frontera este ideal pentru noul nostru SUV captivant. Acesta va avea un caracter plin de încredere și va fi poziționat chiar în centrul pieței”, a declarat Florian Huettl, CEO Opel sugerând că va fi vorba despre un model compact, situat în cel mai popular segment de piață. Lansarea noului Opel Frontera este programată pentru „următoarele săptămâni”, după cum precizează compania.

BMW pregătește lansarea a șase noi modele din familia Neue Klasse CITEȘTE ȘI BMW pregătește lansarea a șase noi modele din familia Neue Klasse

Opel a prezentat în toamna lui 2023, la Munchen, conceptul Experimental, ale cărui detalii s-ar putea regăsi pe viitorul SUV Frontera. Tot în acest an, Opel mai are programată lansarea noii generații Grandland și intră într-o nouă etapă, care marchează lansarea unei versiuni complet electrice pentru fiecare model din gamă.

Ulterior, începând din 2025, Opel nu va mai lansa mașini cu motoare termice, iar din 2028, când ultimele motoare termice vor ajunge la finalul vieții și vor ieși din oferta Opel, toate automobilele aflate în showroom-urile Opel vor fi exclusiv electrice, după cum a anunțat CEO-ul mărcii, Florian Huettle. „2028 este ținta noastră pentru încheierea completă a producției de motoare cu ardere”, a spus șeful Opel.

FOTO Opel Frontera se întoarce, complet electric

viewscnt
Afla mai multe despre
opel frontera
opel electric
opel experimental
opel crossland