Ford va construi o versiune electrică a lui Transit, în uzina Otosan din Turcia

Ford va construi o versiune electrică a lui Transit, în uzina Otosan din Turcia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 mar 2021

Ford a decis ca modelul comercial Transit Custom, în varianta sa electrică, să fie construit în Turcia, la uzina pe care o deține în parteneriat cu Otosan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Transit Custom va avea versiuni electrificate, atât cu propulsie complet electrică, dar și plug-in hybrid și mild hybrid.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Ford va asambla în uzina sa din Turcia și un vehicul Volkswagen, parte din parteneriatul pe care cele două companii l-au încheiat în urmă cu doi ani. Ford va primi, în schimbul mai multor vehicule comerciale produse, platforma MEB a VW, pe care va fi construit, în Koln, primul automobil electric al Ford din Europa.

Ford a anunțat anterior că investește în uzina Otosan din Kocaeli 2 miliarde de euro, pentru a crește volumul de producție și de baterii.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

După cum arată informațiile oficiale, producția gamei Transit Custom – Tourneo Custom va fi fabricată începând din 2023, cu versiuni electrice pentru ambele.

“Noua generație a gamei Transit Custom – inclusiv toate versiunile electrice – va consolida poziția Ford ca lider de piață în segmentul vehiculelor comerciale din Europa,” a declarat Stuart Rowley, președinte Ford Europa. “Transit Custom este cel mai important vehicul comercial al nostru, cheia efortului nostru de a dezvolta segmentul de vehicule comerciale pe măsură ce continuăm să construim un business durabil și profitabil în Europa și ne îndreptăm către un viitor electrificat”.

Alexandru Voicu este propus pentru funcția de CEO SAI Certinvest CITEȘTE ȘI Alexandru Voicu este propus pentru funcția de CEO SAI Certinvest

Președintele Ford Europe, Stuart Rowley, a anunțat luna trecută că gama de vehicule comerciale va ajunge la zero emisii până în 2024, cu două treimi din vânzările de vehicule comerciale Ford preconizate a fi reprezentate de vehiculele complet electrice sau plug-in hybrid. Tot atunci, Ford Europe a anunțat că până în 2030 autoturismele vândute în Europa vor fi exclusiv electrice.

ANALIZĂ INFOGRAFICE Piața auto la început de an: Ford Puma, cel mai vândut SUV din România. Mașinile electrificate și-au dublat cota de piață. Scăderea Duster în preferințele românilor CITEȘTE ȘI ANALIZĂ INFOGRAFICE Piața auto la început de an: Ford Puma, cel mai vândut SUV din România. Mașinile electrificate și-au dublat cota de piață. Scăderea Duster în preferințele românilor

Partenerii turci ai Ford, de la Otosan, apreciază investițiile americanilor în tehnologiile care permit asamblarea de vehicule electrice. „Considerăm că această investiție, care se va întinde pe o perioadă de peste un deceniu, este o mișcare strategică orientată spre viitor. Doresc să mulțumesc companiei Ford Motor Company pentru încrederea în Turcia și Ford Otosan, ceea ce a făcut posibilă această investiție semnificativă,” a declarat Ali Koç, președinte Ford Otosan și vicepreședinte al Consiliului de Administrație Koç Holding.

INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business

Ford mai precizează că anunțul aduce „vești bune” pentru alte facilități ale companiei din Europa, dar și pentru furnizori din UE și din Turcia. „Unitățile de producție Ford vor furniza motoare diesel cu tehnologie avansată din Dagenham (Marea Britanie) și transmisii din Köln, în timp ce peste 100 de furnizori din Turcia vor livra componente” spune Ford în anunțul despre noua generație de vehicule comerciale.

Parteneriatul dintre Koç Holding și Ford datează din 1928, iar uzina din Kocaeli a fost deschisă în 2001, iar din 2004 aceasta a reprezentat principala fabrică Ford pentru producerea Ford Transit Custom și Transit de 2 tone. De asemenea, gama Ford Courier este fabricată la uzina Yenikoy Ford Otosan, situată tot în Kocaeli. În total, aproximativ 85% din vânzările întregii familii de vehicule comerciale Transit sunt reprezentate de vehicule fabricate de Ford Otosan în Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
transit
ford electric
transit electric
ford otosan