FOTO România are o nouă companie aeriană

FOTO România are o nouă companie aeriană
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mar 2024
Compania aeriană Bees Airlines, lansată în România, conform datelor analizate de Profit.ro, de antreprenorul maghiar Andrij Baganics, se pregătește să opereze zboruri, obținând acum Certificatul de Operator Aerian.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

 
Antreprenorul este prezentat de termene.ro ca având domiciliul în Ucraina.
FOTO Austriecii avansează în forță pe autostrada Sibiu-Pitești. \ CITEȘTE ȘI FOTO Austriecii avansează în forță pe autostrada Sibiu-Pitești. "Să nu zicem hop!"

Compania aeriană va începe zborurile cu 2 aeronave A320-200 și așteaptă încă 3 aeronave în lunile următoare.

Operațiunile vor fi conduse de fostul director la TAROM Victor Antohe, din poziția de CEO. 
Fără hotdog: Bucătarii de la Jocurile Olimpice de la Paris pariază pe meniuri vegetariene CITEȘTE ȘI Fără hotdog: Bucătarii de la Jocurile Olimpice de la Paris pariază pe meniuri vegetariene

Bees va opera zboruri din România și Republica Moldova către destinații europene, precum și către Egipt și Turcia, și va transporta în principal clienți ai tour-operatorilor. 

FOTO România are o nouă companie aeriană

Denumirea companiei înregistrate în România - Bees Airlines -  este asemănătoare cu cea a operatorului low-cost ucrainean Bees Airline, fiind și din acest motiv privită în piață drept "urmașa" acestuia.
VIDEO Mobilizare fără precedent a italienilor - Au adus 1.000 de muncitori pe Autostrada Sibiu - Pitești CITEȘTE ȘI VIDEO Mobilizare fără precedent a italienilor - Au adus 1.000 de muncitori pe Autostrada Sibiu - Pitești

Bees Airline a avut sediul la Kiev și și-a lansat operațiunile în martie 2021. A operat zboruri regulate și charter low cost din Ucraina către Grecia, Cipru, Bulgaria, Egipt, Turcia, Georgia, Armenia, Muntenegru și Spania.

FOTO România are o nouă companie aeriană
 
În 2022, însă, din cauza Legii marțiale de pe teritoriul Ucrainei și a închiderii spațiului aerian, toate zborurile au fost anulate, iar presa a relatat că toate cele patru avioane Boeing 737-800 din flotă au fost rechemate de către locator din cauza riscurilor militare.
VIDEO Noi imagini spectaculoase de la cel mai mare tunel de autostradă din România CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini spectaculoase de la cel mai mare tunel de autostradă din România

A fost relatat de asemenea că, în vara anului 2022, Administrația de Stat a Aviației din Ucraina a emis o decizie de revocare a certificatului de operator al companiei Bees Airline, deoarece avea mai puțin de două aeronave în flotă, ceea ce este cerința minimă pentru menținerea certificatului.

Această circumstanță a împiedicat compania ucraineană Bees Airline să continue să opereze la nivel internațional, spre deosebire de alte companii aeriene ucrainene precum SkyUp, Windrose și Skyline Express (fostă Azur Air Ukraine).
viewscnt
Afla mai multe despre
bees airline
operator aerian
operator ucraina