Tesla cade din nou la bursă. Vești proaste din China

Tesla cade din nou la bursă. Vești proaste din China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 mar 2024
Acțiunile Tesla scad din nou, pe fondul unor alte vești proaste din China, care îi îngrijorează din nou pe investitori cu privire la cererea de vehicule electrice. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Bloomberg a raportat că Tesla a redus producția la fabrica din Shanghai, printr-o reducere a activității, de la șase zile și jumătate la cinci zile pe săptămână. Reducerea producției reflectă cel mai probabil scăderea cererii de automobile electrice. Fabrica din Shanghai deservește atât piața auto europeană, cât și cea chineză. 
Vestea a venit la o zi după ce producătorul chinez de automobile electrice Li Auto a redus previziunile de livrare pentru primul trimestru. Acțiunile Li Auto au scăzut joi cu 7,5% în urma anunțului.
 
Acțiunile Tesla scad acum cu aproape 4% în tranzacțiile pre-market, în contextul în care indicii principali indică o deschidere pozitivă.
 
De la începutul anului, acțiunile companiei s-au prăbușit cu peste 30%.
 
În primele două luni ale anului, Tesla a produs aproximativ 132.000 de vehicule în China, în scădere de la aproximativ 140.000 în primele două luni ale anului 2023, potrivit datelor din industrie urmărite de Wall Street.
viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
china
masini electrice
fabrica tesla
productie tesla
actiuni tesla