Grupul german BMW anunță investiții record în acest an

Grupul german BMW anunță investiții record în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) intenționează să facă în 2024 cele mai mari investiții din istoria companiei și, prin urmare, se așteaptă la un ușor declin al profitului înainte de taxe, a informat producătorul german de mașini de lux, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investițiile planificate includ construirea unor fabrici de baterii în Germania, China, Mexic și State Unite, precum și a unei noi uzine auto în Ungaria și lansarea platformei New Class pentru toate vehiculele electrice (EV) ale companiei, a anunțat Walter Mertl, directorul financiar al BMW, scrie Agerpres.

FOTO Șeful Bentley a demisionat CITEȘTE ȘI FOTO Șeful Bentley a demisionat

De asemenea, compania investește în fabrica sa din Munchen și în electrificarea uzinei din Oxford a subsidiarei sale britanice Mini, a adăugat Mertl.

Acesta a explicat că investițiile masive în platforma New Class vor aduce vehiculele electrice la nivelul mașinilor cu motoare cu combustie în ceea ce privește profitabilitatea și costurile.

Pe plan global, BMW a vândut anul trecut 2,55 milioane de vehicule, generând vânzări de 155,5 miliarde de euro și profit înainte de taxe de 17,1 miliarde de euro, conform companiei.

În 2024, BMW se așteaptă la o ușoară creștere a vânzărilor, atât la mașinile de lux, cât și la vehiculele exclusiv electrice. În 2023, vehiculele exclusiv electrice au reprezentat 15% din totalul vânzărilor BMW.

La afacerea de bază a BMW, marja de profit ar urma să se situeze la 8% - 10%, în linie cu nivelul de 9,8% din 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
investitii