FOTO Skoda a anunțat numele celui de-al treilea SUV pentru Europa. Lansarea va fi la Geneva

FOTO Skoda a anunțat numele celui de-al treilea SUV pentru Europa. Lansarea va fi la Geneva
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 ian 2019

Skoda a decis ca numele viitorului SUV de clasă mică ce va fi lansat în Europa și va ridica oferta de SUV-uri a cehilor la 3 să fie același cu cel folosit pe un model existent în gamă, dar pe piața din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skoda Kamiq este numele ales de cehi pentru „al treilea SUV”, modelul cel mai mic, unul pe care compania mizează foarte mult în planurile sale de creștere. Skoda Kamiq va fi prezentat publicului în luna martie, la Geneva. Numele Kamiq este deja folosit de Skoda în China, pentru un SUV de dimensiuni compacte, construit special pentru această piață. Denumirea vine din limba inuiților din nordul Canadei și Groenlandei și înseamnă o a doua piele. Skoda rămâne în linia SUV-urilor care încep cu litera k, în acest fel, după Karoq și Kodiaq.

FOTO Ford va utiliza un nume celebru pentru viitorul SUV de la Craiova. Cum se va numi și cum va arăta viitorul model CITEȘTE ȘI FOTO Ford va utiliza un nume celebru pentru viitorul SUV de la Craiova. Cum se va numi și cum va arăta viitorul model

Descris de Skoda ca fiind un crossover urban, modelul va fi dezvoltat pe platforma MQB versiunea A0, adică cea mai mică, fiind similar cu T-Cross și SEAT Arona, dar urmând să fie cel mai mare dintre acestea (primul are 4,17 metri, al doilea 4,13 metri). Motoarele vor fi similare cu cele de pe aceste modele, dar și cele anunțate pe hatchback-ul Scala: 1.0 și 1.5 pe benzină, dar și 1.6 diesel, însă acestea nu au fost anunțate încă oficial.

FOTO Skoda a anunțat numele celui de-al treilea SUV pentru Europa. Lansarea va fi la Geneva

Skoda a anunțat în același timp că a atins un record absolut de automobile produse în Cehia, respectiv 886.100 unități fabricate în 2018, în cele două faciilități, Mlada Boleslav și Kvasiny, cu 3% mai multe decât în anul anterior. Pentru noul SUV, Kamiq, nu a fost anunțat locul de producție, dar sunt așteptate rearanjări ale modelelor pe liniile de producție, deoarece cele două uzine au atins un nivel apropiat de maxim. Compania urmează să construiască o nouă uzină, în Turcia, care va fi utilizată pentru toate mărcile grupului VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
suv
kamiq
geneva