FOTO Termen sumbru avansat pentru finalizarea autostrăzii Ploiești – Brașov

FOTO Termen sumbru avansat pentru finalizarea autostrăzii Ploiești – Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2023

Lucrările la Autostrada care va lega Brașov de Ploiești vor începe în 2026-2027, iar proiectul va fi finalizat în jurul anului 2040, conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Mariana Ioniță, fost director al Companiei Naționale de Autostrăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Reprezentanții Castelului Cantacuzino nu sunt de acord cu proiectul autostrăzii Ploiești – Brașov

Oficialul arată că durata contractului pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este de 5 ani, până în 2026.

,,Eu nu cred că va începe mai devreme de 2026-2027, pe acolo, în funcție de licitație, de acordul de mediu…de finalizarea studiului geotehnic. Este foarte important cum se face acest studiu geotehnic.

VIDEO Producătorul de prese-gigant Idra, folosite de Tesla, începe livrarea către alte mărci auto CITEȘTE ȘI VIDEO Producătorul de prese-gigant Idra, folosite de Tesla, începe livrarea către alte mărci auto

"Aici o să avem un proiect tehnic, deci vom scoate la licitație doar lucrările, fără a mai fi spațiu pentru modificarea proiectului. Soluțiile pe care noi le scoatem la execuție trebuie să fie puse de îndată în operă, nemodificate. Am rezerva mea legată de licitații și de obținerea acordului de mediu.

Nu au cum să înceapă lucrările mai devreme de 2027, caietul de sarcini și licitația plus contestațiile la un asemena proiect durează 3-4 ani.

Lucrarea în sine durează 5 - 6 ani, dacă ne luăm după cce se întâmplă Autostrada Sibiu - Pitești. Dacă adăugăm proverbialele întârzieri, ne îndreptăm spre 2040", a spus secretarul de stat la B1 TV.

CNAIR a avizat recent traseul final al Autostrăzii Ploiești – Brașov, proiect estimat la 5,5 miliarde euro, care include 13 tuneluri cu o lungime totală de 12 kilometri, peste 60 de poduri/pasaje de peste 28 de kilometri lungime și 12 noduri rutiere.

Albatechnics intră pe piața din România CITEȘTE ȘI Albatechnics intră pe piața din România

„Am avizat în CTE – CNAIR varianta finală de traseu pentru autostrada Ploiești-Brașov! În lungime totală de 112,7 km (cu sectorul Cristian-Râșnov) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) și 61 de structuri (28,75 km). Costul estimat pentru construcția autostrăzii este de 5,5 miliarde euro fără TVA. Autostrada Ploiești – Brașov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei (Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal, Brașov). Traseul autostrăzii traverseaza 23 de Unități Administrativ Teritoriale“, a anunțat directorul CNAIR, Cristian Pistol.

FOTO Termen sumbru avansat pentru finalizarea autostrăzii Ploiești – Brașov

FOTO Termen sumbru avansat pentru finalizarea autostrăzii Ploiești – Brașov

FOTO Termen sumbru avansat pentru finalizarea autostrăzii Ploiești – Brașov

viewscnt
Afla mai multe despre
ploiești – brașov
cnair