FOTO Tesla lansează o versiune high-end a Model S pentru a contracara rivalii Mercedes și Porsche

FOTO Tesla lansează o versiune high-end a Model S pentru a contracara rivalii Mercedes și Porsche
scris 10 iun 2021

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc va lansa o versiune high-end a sedanului său Model S, denumită Model S ''Plaid'', în ideea de a relansa interesul consumatorilor pentru acest model, cu o vechime de aproape 10 ani, și a contracara avansul rivalilor Porsche, Mercedes-Benz și Lucid Motors pe piața vehiculelor electrice, transmite Reuters.

Tesla a redefinit automobilele electrice în 2012, când a lansat sedanul de lux Model S, care a venit cu un design elegant și o autonomie mare, însă în prezent constructorul american se confruntă cu numeroși rivali care vor să cucerească o cotă cât mai mare din piața automobilelor electrice, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Compania fondată de Elon Musk intenționează să transmită live ceremonia de înmânare a cheilor primului său Model S Plaid la uzina Tesla de la Fremont, California, începând cu ora locală 7 pm PT (02.00 GMT, vineri). Elon Musk nu a spus dacă va lua cuvântul la această ceremonie, dar a folosit rețeaua Twitter pentru a promova noul model, care are un preț de 129.990 dolari, față de 79.990 dolari pentru Model S.

Ultimul preț afișat pentru Model S Plaid este cu 10.000 de dolari mai mare decât cel afișat în urmă cu câteva zile pe pagina de Internet a Tesla.

Lansarea Model S Plaid, un model care a fost deja prezentat online, s-a lovit de unele întârzieri și controverse generate de faptul că este echipat cu un volan similar manșei avioanelor. Elon Musk a anulat o altă versiune, denumită Model S Plaid+, care ar fi avut o autonomie cu 33% mai mare decât cea a lui Model S Plaid prin utilizarea unei tehnologii avansate de baterii electrice.

"Cu siguranță Model S Plaid este menit să ajute la reducerea migrației actualilor proprietari de Tesla spre alți producători. Cred că ceea ce vedem acum este că Tesla nu mai este singurul producător", spune Ed Kim, vicepreședinte la firma de consultanță AutoPacific.

Potrivit acestuia, dincolo de Model S Plaid, care este un model cu un volum redus de producție, Tesla trebuie să lanseze cu succes noi modele, precum camionetele Cybertruck și Semi, pentru a-și extinde baza de clienți.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Cu toate acestea, Elon Musk a descris Model S Plaid drept "cea mai rapidă mașină lansată vreodată", în condițiile în care ajunge de la zero la 60 de mile pe oră (97 de kilometri) în 1,99 secunde și are o autonomie de 390 de mile (627 de kilometri).

FOTO Tesla lansează o versiune high-end a Model S pentru a contracara rivalii Mercedes și Porsche

viewscnt
Afla mai multe despre
model s
tesla