FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize

FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 oct 2023

După cele două concepte anunțate pentru Japan Mobilty Show, care debutează în această săptămână, Toyota ridică miza și anunță alte surprize: versiunea electrică a lui Land Cruiser, dar și un pick-up electric, ce pare a avea legături cu celebrul off-roader, la care se adaugă o serie de vehicule experimentale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proaspăt dezvăluit de Toyota, noua generație Land Cruiser, care a venit la aproximativ 17 ani după lansarea generației anterioare, va avea și o versiune electrică care va purta denumirea Se.

FOTO O companie românească va produce trenuri, metrouri și tramvaie CITEȘTE ȘI FOTO O companie românească va produce trenuri, metrouri și tramvaie

Chiar dacă va avea în comun o serie de caracteristici, inclusiv de design, Land Cruiser electric pare să-și urmeze propriul drum estetic, pentru a sublinia diferențele de propulsie față de varianta cu combustie. Toyota spune că va beneficia de șapte locuri și va avea un șasiu autoportant, cu o lungime totală de 5,15 metri și 1,99 metri lățime, pe un ampatament de 3,05 metri.

FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize

Al doilea model anunțat este un pick-up numit EPU, din segmentul mediu, ceea ce înseamnă că este comparabil cu Hilux. Prezentat ca un concept-car, nu este exclus să-l vedem în versiune de serie în anii următori, cu trăsături asemănătoare.

FOTO România și Ucraina au convenit construirea unui nou pod peste Dunăre CITEȘTE ȘI FOTO România și Ucraina au convenit construirea unui nou pod peste Dunăre

Complet electric, EPU are o lungime de 5,07 metri, cu 1,91 metri lățime și un ampatament de 3,35 metri, care îi permite să ofere o cabină dublă, cu 5 locuri.

FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize

Pe lângă cele două automobile, Toyota a prezentat și două vehicule personale, un triciclu electric, cu o arhtiectură mai puțin obișnuită, având două roți în față și una în spate, și un scaun cu rotile electric. Triciclul este pliabil, poate fi condus fără permis, de către persoanele care au împlinit 16 ani și poate fi urcat în portbagajul unui vehicul, de exemplu Land Cruiser.

Mai multe aeroporturi din Franța, evacuate după „amenințări de atentat“ CITEȘTE ȘI Mai multe aeroporturi din Franța, evacuate după „amenințări de atentat“

De altfel, numele lui este Land Hopper, printre potențialii clienți numărându-se și persoanele vârstnice, care au nevoie de mobilitate. Triciclul are 1,35 metri lungime și un ampatament de un metru. Scaunul cu rotile se numește JUU și este destinat persoanelor cu nevoi suplimentare de mobilitate, având un motor electric cu performanțe suficiente pentru a asigura deplasarea în siguranță a unei persoane.

FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize

FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize

Renault Group confirmă participarea Dacia la saloanele de la Geneva și Paris, în care vom vedea noile Duster 3 și Bigster. Decizie în contradicție cu tendințele industriei auto CITEȘTE ȘI Renault Group confirmă participarea Dacia la saloanele de la Geneva și Paris, în care vom vedea noile Duster 3 și Bigster. Decizie în contradicție cu tendințele industriei auto

Un al cincilea vehicul pregătit de Toyota pentru salonul auto din această săptămână este un buggy pentru deplasarea pe lună, fiind descris ca un Lunar Cruiser. Propulsat exclusiv electric, mașina poate depăși obstacole de până la 50 cm înălțime și poate urca pe pante de 25 de grade.

FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize

Nu în ultimul rând, NEO Steer este un cockpit ce va fi propus de japonezi pentru vehiculele viitorului, având în loc de volan mânere inspirate din motociclism, dar într-o formă mai complicată, care integrează atât accelerația, cât și frâna.

FOTO Toyota ridică miza și anunță alte surprize

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota electric
land cruiser electric
pickup electric