FOTO & VIDEO Skoda a prezentat noul model Slavia, un sedan puțin mai mic decât Octavia, dar mai mare decât Dacia Logan

FOTO & VIDEO Skoda a prezentat noul model Slavia, un sedan puțin mai mic decât Octavia, dar mai mare decât Dacia Logan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 nov 2021

Skoda a prezentat în premieră noul său model Slavia, un automobil care reușește să surprindă cu detaliile sale. Skoda Slavia a fost creat în cadrul proiectului India 2.0 și va fi lansat, pentru moment, doar pe această piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skoda a încheiat procesul de lansare a unui prim sedan dedicat piețelor emergente, în cadrul proiectului India 2.0 pe care a primit misiunea să-l conducă, în cadrul grupului VW. Momentul este marcat de lansarea oficială a modelului Slavia, un sedan care nu este deloc mic, așa cum se aștepta multă lume, ci, dimpotrivă, se apropie de dimensiunile modelului european Octavia.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Slavia are un ampatament de 2,65 metri, cu doar un centimetru în minus față de Octavia, iar lungimea sa ajunge la 4,54 metri, cu doar 15 cm mai scurtă decât modelul compact al cehilor. Pentru o simplă comparație, Slavia este mai lungă cu 15 centimetri decât Dacia Logan, fiind în același timp un automobil mult mai spațios și decât vechiul Skoda Rapid, din toate punctele de vedere.

Scopul noului automobil Skoda, care din punct de vedere al designului păstrează stilul modern, rece, regăsit și pe celelalte modele ale mărcii, este unul foarte exact: să înceapă recuperarea distanței dintre vânzările grupului VW și celelalte mărci importante din India, acolo unde Suzkui sau Hyundai reușesc să acapareze mai mult de jumătate din piață.

Skoda Slavia vine la distanță mică după SUV-ul Kushaq, fiind dezvoltat pe aceeași platformă MQB – A0 – IN, o versiune simplificată a platformei modulare folosite de întreg grupul VW pe modelele entry. Asta înseamnă costuri mai mici și, mai ales, o localizare a producției și furnizorilor foarte mare. Skoda spune că s-a reușit un nivel de localizare de 95%, cu ajutorul furnizorilor din India.

FOTO & VIDEO Skoda a prezentat noul model Slavia, un sedan puțin mai mic decât Octavia, dar mai mare decât Dacia Logan

Motoarele propuse de cehi pentru acest model sunt cunoscute deja, din familia TSI, 1.0 litri, de 115 CP, și 1.5 litri, de 150 CP, fiind pentru grupul VW o excelentă soluție pentru a-și continua producția de motoare cu combustie în afara Europei, pe măsură ce propulsia electrică va deveni obligatorie.

„Cu noua Slavia, pornim un nou stagiu al campaniei de produse India 2.0. După lansarea cu succes a lui Kushaq, intrăm acum într-un alt segment popular cu noul sedan. Slavia este perfect croit pentru nevoile clienților din India și este construit cu un nivel de localizare de 95%. Suntem încrezători că atât Kushaq, cât și Slavia ne vor permite să creștem potenițialul în această piață promițătoare, în creștere”, a declarat Thomas Schäfer, CEO Skoda Auto.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Skoda a prezentat noul model ca pe un sedan elegant, sofisticat, care poate să atragă o serie de clienți destul de pretențioși, chiar dacă prețurile pe care aceștia sunt dispuși să le plătească sunt în continuare mici. Campania de promovare pune accent foarte mare pe simbolurile mărcii, pe fondatorii Laurin și Klement, Slavia fiind numele primei biciclete construite de aceștia, la momentul lansării afacerii Skoda, în 1895.

FOTO & VIDEO Skoda a prezentat noul model Slavia, un sedan puțin mai mic decât Octavia, dar mai mare decât Dacia Logan

Skoda Slavia oferă clienților și tehnologii destul de avansate raportat la prețurile de vânzare, începând de la sistemele de asistență pentru siguranță și terminând cu sistemul de infotainment, cu display de 7 sau 10 inci, conexiune pentru telefon și online, prin intermediul aplicației Skoda.

FOTO & VIDEO Skoda a prezentat noul model Slavia, un sedan puțin mai mic decât Octavia, dar mai mare decât Dacia Logan

Skoda a devenit lider de proiect pentru expansiunea grupului VW pe toate piețele emergente, India, Rusia sau America de Sud, unde va lansa o serie de modele bazate pe platforma MQB-A0, inclusiv unele dintre cele dezvoltate în India. Este vorba în general despre piețele pe care mizează foarte mult grupul și Renault, cu produsele sale entry, vândute sub mărcile Dacia, Lada sau Renault, în funcție de piață. Intrarea în forță a Skoda pe aceste piețe ar putea afecta vânzările grupului francez, chiar dacă pe unele dintre aceste (Rusia de exemplu), francezii controlează piața.

În acest moment, Skoda vinde pe piața din India cele două sedanuri cunoscute în Europa, Octavia și Superb, care sunt însă produse mai scumpe decât media achizițiilor făcute de populația locală. De asemenea, pe lângă micul SUV Kushaq, este vândut și modelul subcompact Rapid, cu caroseria sedan.

FOTO & VIDEO Skoda a prezentat noul model Slavia, un sedan puțin mai mic decât Octavia, dar mai mare decât Dacia Logan

Strategia Skoda și VW în India a început să dea și rezultate: vânzările au crescut substanțial după lansarea lui Kushaq, iar în octombrie, de exemplu, Skoda Auto India a avut o creștere de 116% față de anul anterior, cu 3.065 autoturisme vândute, față de 1.421 în anul anterior. SUV-ul Kushaq înregistrează deja circa 15.000 de comenzi, număr care arată cât de mare este interesul indienilor pentru acest model. Chiar și așa, volumele Skoda sunt, deocamdată mult sub cele ale liderilor pieței. Maruti Suzuki a vândut în octombrie peste 100.000 de autoturisme, din care liderul pieței, Suzuki Alto, a înregistrat 17.300 unități vândute. La rândul său, Hyundai a înregistrat 37.000 de autoturisme vândute în ultima lună, dintre care Hyundai Venue a avut 10.500 unități vândute. Al treilea jucător din piață, Tata Motors, are și el volume importante, cu 34.000 de unități vândute în octombrie și cu peste 10.000 de unități pentru Nexon, cel mai vândut model al său.

INFOGRAFIC Piața de autoturisme din Europa s-a prăbușit în octombrie. România - una dintre cele mai mari scăderi de pe continent. Dacia păstrează un avans modest față de 2020, cu o cotă de piață majorată CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața de autoturisme din Europa s-a prăbușit în octombrie. România - una dintre cele mai mari scăderi de pe continent. Dacia păstrează un avans modest față de 2020, cu o cotă de piață majorată

Unul dintre concurenții Skoda este și Renault, proprietarul Dacia, care nu ocupă în acest moment o poziție prea bună pe piața indiană, fiind depășit chiar și de jucătorii mai mici, precum Mahindra, Kia sau Toyota. Grupul francez, care a renunțat cu mulți ani în urmă să mai vândă mașini sub marca Dacia în India, a vândut în octombrie 11.000 de automobile, printre care se regăsește și Duster, rebranduit. Acesta nu se mai numără însă printre best-seller-urile mărcii. Lider este Triber, un mic SUV lansat anul trecut, urmat de Kwid (varianta cu combustie a lui Dacia Spring) și de Kiger, de asemenea model nou lansat pe piața locală.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda slavia
skoda sedan
noul model skoda