FOTO Volkswagen a prezentat drona de pasageri, ce țintește clienții bogați din China

FOTO Volkswagen a prezentat drona de pasageri, ce țintește clienții bogați din China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 aug 2022

Constructorul auto Volkswagen a prezentat un prototip al unei drone de pasageri, un vehicul care se încadrează în categoria eVTOL, adică aeronavă cu decolare verticală, respectiv cu propulsie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen debutează pe segmentul de vehicule zburătoare cu un aparat de zbor pentru pasageri botezat V.MO, care face parte din categoria dronelor, având capacitatea de a transporta patru persoane și bagajele acestora pe o distanță de până la 200 de km.

CONFIRMARE Aeroportul Băneasa - redeschis după o pauză de 9 ani. Trei companii vor deja să își mute cursele CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Aeroportul Băneasa - redeschis după o pauză de 9 ani. Trei companii vor deja să își mute cursele

Prototipul a fost realizat de VW China, o piață pe care transportul aerian urban are mari șanse să se dezvolte foarte rapid, în special pentru vehiculele cu propulsie electrică. Volkswagen spune că proiectul țintește clienții bogați și informați în legătură cu noile tehnologii.

FOTO Volkswagen a prezentat drona de pasageri, ce țintește clienții bogați din China

VW precizează că noul concept deschide noi perspective pentru dezvoltarea unor concepte de mobilitate individuală complet electrică și durabilă. Conceptul are ca punct de plecare anul 2020, când Volkswagen Group China a lansat proiectul „Mobilitate verticală” pentru a dezvolta soluții de mobilitate pentru viitor. În acest proiect era inclusă piața mobilității aeriene urbane și extinderea transportului urban de la rutier la spațiul aerian. După o muncă intensivă de cercetare, proiectare și dezvoltare, echipa de proiect a dezvoltat primul său prototip pentru testare în spațiul aerian - V.MO, poreclit „Flying Tiger” cu referire și la Anul Tigrului în care a fost lansat.

Drona VW folosește soluțiile tehnice regăsite pe automobile, respeciv cele utilizate pentru conducerea autonomă, precum și pe cele privind propulsia electrică. Arhitectura conceptului este una de tip X-Wing, cu o lungime de 11,2 m și o anvergură de 10,6 m. Are opt rotoare pentru ridicare și două rotoare pentru propulsie. VW va efectua o serie de teste de zbor pentru optimizare tehnică în cursul acestui an. Un prototip îmbunătățit va finaliza alte zboruri de testare până la sfârșitul verii 2023.

FOTO Nissan lansează un nou SUV cu tracțiunea e-Power 4x4, ce ar putea ajunge pe Duster și Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Nissan lansează un nou SUV cu tracțiunea e-Power 4x4, ce ar putea ajunge pe Duster și Bigster

„Cu acest proiect pilot, ducem tradiția îndelungată a ingineriei, designului și inovației Volkswagen la un nou nivel prin dezvoltarea unui produs premium care este adaptat nevoilor de mobilitate verticală ale viitorului nostru în tehnologie. Este un proiect revoluționar pe care tânăra noastră echipă de experți l-a dezvoltat de la zero. Nu numai că sunt folosite noi concepte de design și materiale, dar sunt dezvoltate și noi standarde de siguranță care redefinesc întregul proces de dezvoltare și asigură inovația. Odată cu prezentarea acestui prototip impresionant - V.MO - am atins prima bornă în călătoria noastră captivantă către mobilitatea în spațiul aerian urban și am oferit un prim exemplu pentru misiunea noastră «Din China, pentru China». Dorim să aducem acest concept în producția de serie pe termen lung și, ca un „Tigru zburător”, să ne asumăm un rol de pionierat pe această piață nouă și dinamică a mobilității.” a declarat dr Stephan Wöllenstein, CEO al Grupului Volkswagen China.

Aparatul de zbor va fi oferit clienților bogați care vor putea folosi „Tigrul zburător” pentru deplasări de tip VIP în mega-orașele chinezești. Volkswagen spune că va colabora cu autoritățile chineze pentru a obține autorizările necesare pentru acest aparat.

FOTO Volkswagen a prezentat drona de pasageri, ce țintește clienții bogați din China

viewscnt
Afla mai multe despre
drona pasageri vw
vw drona china