FOTO VW a publicat prima imagine cu Project Trinity. „Va fi mașina timpului.”

FOTO VW a publicat prima imagine cu Project Trinity. „Va fi mașina timpului.”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 mar 2021

Volkswagen a anunțat oficial proiectul Trinity, care devine „punctul focal” în strategia ACCELERATE a companiei, ce urmărește introducerea pe scară largă a propulsiei electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a publicat prima imagine de tip teaser a viitorului model electric, cunoscut deocamdată ca Project Trinity și care va aduce schimbări radicale în paradigma vehiculelor electrice. Acesta va avea „noi standarde în autonomie, viteza de încărcare și digitalizare”, după cum transmite compania. În același timp, VW mizează pe „venituri digitale” prin intermediul Business 2.0, noul model de business al automobilului viitorului, bazat în special pe achiziții la bordul mașinii.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Volkswagen se pregătește pentru o nouă revoluție a industriei auto, prin intermediul Project Trinity, un automobil ce va fi lansat în 2026, după cum este confirmat acum. Prima imagine publicată de companie nu lasă să se vadă prea multe detalii, ci doar o siluetă. Descrierea vorbește despre „un sedan sport, drept”, însă profilul arată mai degrabă o caroserie de tip coupe în patru uși, care astăzi este folosită în mod curent la SUV-uri premium.

Trinity nu are legătură cu proiectul dezvoltat în comun de VW Audi și Porsche, Artemis, prin care cele trei urmează să lanseze fiecare propriul model. Legătura ar putea fi dată de scopul final, crearea unor noi procese de producție, pentru vehicule electrice și digitalizate, care să scurteze timpul de dezvoltare, de la zero, al automobilelor, care astăzi au nevoie de circa 5 ani, de la idee, la lansarea versiunii de serie.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

VW confirmă acum că, odată cu producția de serie a Project Trinity, uzina Wolfsburg devine „locul inovativ, pentru procese de producție complet conectate”.

Project Trinity va fi astfel produs, din 2026, la Wolfsburg, cea mai mare uzină a mărcii, și va avea un grad de conducere autonomă ridicat, Level 4. VW explică de ce este „trinity” acest proiect: va avea o nouă platformă electronică, cu software de ultimă generație, va avea o structură de furnizori simplificată și o rețea completă și inteligentă de producție.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

„Trinity este un fel de punct de cristalizare a strategiei noastre ACCELERATE, un proiect-fanion, mașina cu software de vis”, a declarat Ralf Brandstatter, CEO al mărcii VW. Printre altele, una dintre trăsăturile noului proiect se numără încărcare ala fel de rapidă ca o alimentare cu carburant.

În plus, Trinity va aduce conducerea fără șofer în segmentul de volum, după cum spune VW, pentru multă lume. „Trinity va avea deja Level2+ și va fi tehnic pregătită pentru Level 4”, spun cei de la VW. „Folosim economiile de scalare pentru a face conducerea fără șofer disponibilă pentru multă lume și pentru a construi rețele neuronale de învățare. În acest fel, creăm condiții pentru schimbul continuu de date de la vehiculele din flotă, de exemplu, în situații de trafic, în fața obstacolelor sau a accidentelor”, a mai precizat Raalf Brandstatter.

„Trinity va deveni astfel un fel de mașina timpului pentru clienții noștri”, a mai declarat șeful VW, referindu-se la faptul că un vehicul fără șofer va oferi relaxarea de care oamenii au nevoie atunci când merg în concediu sau se întorc acasă de la serviciu.

FOTO VW a publicat prima imagine cu Project Trinity. „Va fi mașina timpului.”

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
project trinity
masina timpului vw
masina fara sofer