Furtuna socială continuă în Franța: o nouă zi de grevă la Air France, 30% din zboruri anulate

Furtuna socială continuă în Franța: o nouă zi de grevă la Air France, 30% din zboruri anulate
scris 7 apr 2018

Compania aeriană Air France a anunțat sâmbătă că sute de zboruri au fost anulate deoarece piloții, personalul navigant și cel de la sol se află în cea de-a cincea zi de grevă, solicitând o majorare salarială de 6%, transmite AFP.

Mișcarea de protest afectează zborurile interne și externe, fiind anulate un sfert din cursele aeriene pe distanțe lungi. De asemenea, sunt anulate aproximativ o treime din zborurile pe distanțe medii, din și către Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, precum și 30% din cursele aeriene pe distanțe scurte din și către Aeroportul Orly din Paris și alte regiuni franceze, arată Agerpres.

Sindicatele de la Air France sunt nemulțumite de politica salarială a companiei mai ales având în vedere rezultatele solide înregistrate anul trecut de Air France, în timp ce echipa managerială susține că nu poate oferi salarii mai mari fără a pune în pericol creșterea companiei într-un sector foarte competitiv. Salariile angajaților companiei aeriene franceze sunt înghețate din 2011.

FOTO Noul Mercedes A Class a fost introdus în oferta pentru clienții români. De la ce preț poate fi cumpărat CITEȘTE ȘI FOTO Noul Mercedes A Class a fost introdus în oferta pentru clienții români. De la ce preț poate fi cumpărat

Conducerea Air France estimează că sâmbătă au luat parte la grevă 34% din piloți, 26% din personalul navigant și 19% din personalul de la sol. Propunerea conducerii companiei aeriene franceze de majorare a salariilor cu 1% anul acesta a fost respinsă, iar sindicatele au avertizat că vor urma mai multe greve în următoarea perioadă.

Costurile grevei se ridică la 25 de milioane de euro pe zi, bani pe care compania ar fi trebuit să-i investească în achiziționarea de noi avioane și crearea de locuri de muncă, se arată într-un comunicat al Air France.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
zboruri
greva