GALERIE FOTO - Premieră: Lucrările de modernizare la Centura București intră în subteran

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2023

Un nou șantier va fi deschis pe Centura București, cu lucrări care urmează să fie derulate, în premieră, inclsiv în subteran, pe 3 niveluri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN GALERIA FOTO

GALERIE FOTO - Premieră: Lucrările de modernizare la Centura București intră în subteran

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunța recent că a fost elaborată documentația pentru relansarea lucrărilor de modernizare a Centurii existente a Bucureștiului, pe sectorul cuprins între DN2 și A2.

”Am transmis astăzi la ANAP documentația pentru relansarea lucrărilor de modernizare a sectorului DNCB (Centura existentă a Bucureștiului) cuprins intre DN2 și A2”, a anunțat Cristian Pistol.

Dacia Duster, generația a treia - când va ajunge la primii clienți CITEȘTE ȘI Dacia Duster, generația a treia - când va ajunge la primii clienți

Acesta anunță că, pe acest sector de Centură, în lungime de aproximativ 11 km, care va fi largit la 4 benzi de ciculație, vor fi construite inclusiv:

- un pasaj peste CF BUCUREȘTI – CONSTANTA, în lungime de aproximativ 124 m (la km 16);

- un pasaj peste  DJ301 (BUCUREȘTI - CERNICA) în lungime de aproximativ 400 m (km 19+371);

- un pasaj peste CF BUCUREȘTI - OLTENIȚA, in lungime de aproximativ 105 m (km 21+708).

Potrivit directorului CNAIR, contractul, finanțat prin Programul Transport (PT), prevede 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru evecuție.

”După validarea documentației de atribuire vom putea publica Anunțul de Participare în cadrul căruia se va stabili inclusiv data de depunere a ofertelor. Contractul inițial semnat cu firma italiană Tirrena Scavi a fost reziliat în luna decembrie 2022 din cauza lipsei de mobilizare a constructorului”, a mai transmis Pistol.

Acesta precizează că, la momentul rezilierii, antreprenorul italian avea un progres fizic în șantier de doar 20,76%.

viewscnt
Afla mai multe despre
centura
dn 2