Gebrüder Weiss România înaintează pe calea succesului

scris 2 iul 2018

Lucrările de extindere a punctului de lucru Gebrüder Weiss România de la Sibiu s-au încheiat în iunie anul acesta. Pe o suprafață de 4.500 de metri pătrați a fost ridicat un nou terminal logistic, inclusiv un centru de cross-docking. Extinderea punctului de lucru devenise necesară ca urmare a cererii crescute pentru servicii de logistică în regiune. „Mulțumită extinderii putem veni și mai bine în întâmpinarea solicitărilor clienților și volumului crescut de comenzi”, spune Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România. În anul 2017, Gebrüder Weiss România a derulat 605.442 de expediții având o greutate totală de 1,2 milioane tone, ceea ce corespunde unei creșteri de 11% față de anul precedent.

De la furnizor de nișă la companie de logistică full-service

Înființată în 1994 ca birou de expediții cu patru angajați, Gebrüder Weiss România s-a afirmat de-a lungul anilor pe piața locală ca una dintre companiile de vârf de logistică full-service. Astăzi compania numără peste 600 de angajați, 11 puncte de lucru și operează pe o suprafață logistică de circa 50.000 metri pătrați. „Pe lângă priceperea de care a dat dovadă echipa din România în dezvoltarea organizației naționale și în conceperea soluțiilor personalizate pentru clienți specifice branșei, deschiderea României către Europa Centrală a favorizat și ea creșterea companiei”, explică evoluția favorabilă Thomas Moser, Director regional pentru Europa de Sud-Est/CIS la Gebrüder Weiss. În special transporturile rutiere către Germania, Austria, Franța, Bulgaria și Ungaria reprezintă azi o parte semnificativă a afacerii.

Acces la piețele globale pe calea transportului aerian și maritim

Și divizia Air & Sea a cunoscut o evoluție accentuat pozitivă: Din anul 2014, volumul de expediții aeriene și maritime a crescut anual cu peste 25%. În 2017, transportul de containere TEU a înregistrat o creștere de 50% față de anul precedent. În acest context, Gebrüder Weiss a extins structura Air & Sea a întregii organizații naționale și a mărit în continuare personalul. Pornind din România, Gebrüder Weiss le deschide clienților accesul către cele mai importante destinații ale lumii. Astfel, de patru ori pe săptămână compania realizează transport containerizat în regim de grupaj (LCL) între China/Hong Kong și Portul Constanța de la Marea Neagră. Din Constanța, prin intermediul Canalului Main-Dunăre este asigurată legătura către cele mai importante orașe-port din Europa Centrală, Marea Nordului și destinații de peste ocean. În domeniul transportului maritim, Gebrüder Weiss se situează deja pe locul al treilea în clasamentul furnizorilor de servicii logistice de pe piața locală.

Gebrüder Weiss România înaintează pe calea succesului

Specializare pe piața industriei auto

Compania reprezintă un partener de importanță strategică și pentru înfloritoarea industrie auto de pe piața din România. În anul 2017, echipa GW România a organizat 57.000 de expediții auto, reprezentând o greutate totală de 125.800 de tone. Doar punctul de lucru din Arad are 100 de angajați care se ocupă de derularea serviciilor de logistică auto de mare complexitate. La punctul de lucru din Cluj, care ocupă o suprafață logistică de peste 2.500 de metri pătrați, a fost perfectată de curând extinderea colaborării cu un mare grup tehnologic, cu accent pe industria auto.

Cu aproximativ 7.000 de angajați, 150 de filiale proprii și o cifră de afaceri anuală preliminară de 1,55 miliarde de euro (2017), Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor și logisticii din Europa. Sub umbrela Gebrüder Weiss Holding AG, cu sediul in Lauterach (Austria), pe lângă domeniile principale de activitate reprezentate de transporturi terestre, aeriene și maritime, precum și servicii de logistică, compania cuprinde și o serie de soluții industriale ultraspecializate și filiale locale. Acestea includ companii logistice de consultanță x|vise, tectraxx (specialist în industria întreprinderilor hi-tech), dicall (soluții de comunicații, cercetare de piață, instruire), Rail Cargo (transporturi feroviare) și serviciul de coletărie Gebrüder Weiss Paketdienst, asociat al companiei austriece DPD. Această combinație permite concernului să reacționeze în mod rapid și flexibil la necesitățile clientului. Prin intermediul numeroaselor măsuri de ordin ecologic, economic și social, compania de familie, a cărei istorie în domeniul transporturilor se extinde pe o perioadă de peste 500 de ani, este în prezent cunoscută și ca pionier în domeniul economiei durabile.

Contact

Departamentul Comunicare Gebrüder Weiss
office.ro@gw-world.com
Str. Ithaca nr. 1000, Bolintin Deal, jud. Giurgiu
T. +40.372.678.414
www.gw-world.ro
https://www.gw-world.com/news/press-releases/

viewscnt
Afla mai multe despre
gebruder weiss
sibiu