General Motors a cerut acordul autorităților de reglementare din SUA pentru producerea și desfășurarea de vehicule autonome

General Motors a cerut acordul autorităților de reglementare din SUA pentru producerea și desfășurarea de vehicule autonome
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2022

General Motors și divizia a sa de tehnologie de conducere autonomă Cruise au autorităților de reglementare din SUA să îi acorde permisiunea de a construi și de a desfășura pe drumurile publice un vehicul autonom, fără comenzi umane, cum ar fi volanele sau pedalele de frână, a anunțat vineri Cruise, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cruise a spus într-o postare pe blog că a cerut permisiunea de a implementa Cruise Origin, care nu are nevoie de funcții precum un volan pentru a funcționa în siguranță.

Zelenski cere ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie anunțate înaintea unei eventuale invazii CITEȘTE ȘI Zelenski cere ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie anunțate înaintea unei eventuale invazii

Administrația pentru Siguranța Traficului pe Drumurile Naționale are autoritatea de a acorda dreptul  ca un număr limitat de vehicule care nu sunt controlate uman să circule temporar pe drumurile din SUA.

”Depunerea acestei cereri semnalează faptul că Cruise și GM sunt gata să construiască și să desfășoare Origin, aici, în America”, a scris Cruise, spunând că va extinde opțiunile de mobilitate pentru persoanele care s-au confruntat în mod tradițional cu bariere în calea unui transport fiabil, între care persoanele în vârstă și nevăzătorii.

VIDEO Canada: Poliția a intervenit în forță împotriva celor care se opun vaccinării obligatorii CITEȘTE ȘI VIDEO Canada: Poliția a intervenit în forță împotriva celor care se opun vaccinării obligatorii

Origin, care a fost dezvoltat de GM și Honda Motor – investitor în Cruise, are două scaune lungi față în față, pe care pot încăpea confortabil patru pasageri.

Producția ar urma să înceapă la sfârșitul anului 2022, la o fabrică GM din Detroit, pentru ca vehiculele să fie livrate în 2023, a anunțat vineri Cruise.

Cruise și GM au dezvăluit pentru prima dată, în octombrie 2020, că intenționează să solicite aprobarea autorității de reglementare pentru a implementa Cruise Origin.

În 2018, GM a solicitat autorității să permită circulația unei mașini construite pe baza unui Chevrolet Bolt, fără volan sau pedale de frână. La sfârșitul anului 2020, GM a retras însă cererea.

PMB: Mari cantități de deșeuri aflate pe niște terenuri de la marginea Capitalei au fost arse ilegal și au poluat zona CITEȘTE ȘI PMB: Mari cantități de deșeuri aflate pe niște terenuri de la marginea Capitalei au fost arse ilegal și au poluat zona

Autoritatea de reglementare a refuzat să comenteze vineri.

Legislația pentru accelerarea introducerii mașinilor fără control uman, cu conducere autonomă, pe drumurile din SUA s-a blocat în Congres. Conform legislației actuale, companiile pot solicita o scutire de la standardele de siguranță pentru vehicule cu motor, pentru până la 2.500 de vehicule, timp de până la doi ani.

În mai 2021, Cruise a cerut președintelui Joe Biden să susțină o legislație care să mărească plafonul pentru numărul de vehicule pe care o companie poate încerca să le scutească de la regulile de siguranță.

Regulile au fost în mare parte scrise cu zeci de ani în urmă, pe baza controlului uman asupra vehiculelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors masini autonome
autovehicule autonome
autoturisme fara sofer