GM suspendă plata dividendelor către acționari, dar și răscumpărarea de acțiuni

GM suspendă plata dividendelor către acționari, dar și răscumpărarea de acțiuni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 mai 2020

Gemeral Motors s-a aliniat celorlalte mari companii din industria auto și a anunțat că suspendă plata dividendelor trimestriale către acționari, pentru a menține echilibrul lichidităților, în același timp fiind suspendată răscumpărare de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

GM a apelat la o extindere a unui acord de creditare pe trei ani, pentru 3,6 miliarde dolari, până în aprilie 2022. Anterior, compania făcuse același lucru cu o altă linie de credit de 2 miliarde dolari. În luna martie, compania trăsese 16 miliarde din linii de credit existente, pentru a-și dubla rezervele de cash.

„Continuăm să îmbunătățim lichiditate pentru a ne ajuta să navigăm în incertitudinea de pe piețele globale creată de această pandemie”, a declarat directorul financiar al GM Dhivya Suryadevara. Ea spune că întărirea situației lichidităților va crea valoare pentru acționari la finalul acestui ciclu economic.

ULTIMA ORĂ Un nou semn de repornire a economiei. Ford România redeschide uzina de automobile de la Craiova CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Un nou semn de repornire a economiei. Ford România redeschide uzina de automobile de la Craiova

GM a început o amplă acțiune de răscumpărare de acțiuni în urmă cu 5 ani, la presiunea unora dintre acțiunari, dar acordul cu băncile încheiat acum pentru extinderea liniilor de credit prevede sistarea plății de diveidende și a răscumpărărilor de acțiuni.

General Motors a redus și plățile angajaților, în martie, cu 20%, pentru a păstra lichiditățile, dar a anunțat că va plăti diferențele de bani în următorul an.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors