Grupul Airbus are un nou director general

Grupul Airbus are un nou director general
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2019

Grupul francez Airbus a anunțat, joi, că Guillaume Faury este noul director general, iar acționarii au votat toate rezoluțiile discutate cu ocazia Adunării Generale Anuale 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționarii Airbus au votat toate rezoluțiile discutate, inclusiv numirea lui Guillaume Faury ca membru executiv al Consiliului Director pentru o perioadă de 3 ani, scrie News.ro.

”La ședința Consiliului Director care a avut loc imediat după întrunirea anuală, Guillaume Faury a fost numit oficial CEO al grupului Airbus, înlocuindu-l pe Tom Enders, al cărui mandat a expirat la finalul întrunirii”, se arată în comunicat.

VIDEO Pasagerii Tarom, Blue Air și Wizz Air care fac scandal în avion, trecuți pe lista neagră CITEȘTE ȘI VIDEO Pasagerii Tarom, Blue Air și Wizz Air care fac scandal în avion, trecuți pe lista neagră

Airbus a anunțat în octombrie 2018 decizia Consiliului Director de a-l selecta pe Faury drept noul director general. Anterior, Faury a deținut funcția de președinte al Airbus Commercial Aircraft.

“Este un adevărat privilegiu să preiau mandatul de CEO și să conduc această companie remarcabilă în noul deceniu 2020. Aș vrea să mulțumesc Consiliului și acționarilor pentru încrederea manifestată”, a spus Guillaume Faury.

Acționarii au aprobat, de asemenea, realegerea membrilor non executivi Catherine Guillouard, Claudia Nemat și Carlos Tavares pentru o perioada de 3 ani. Hermann-Josef Lamberti, care este de 12 ani membri al Consiliului Director și deține, de 11 ani, funcția de președinte al Comisiei de Audit, a informat Consiliul Director că nu dorește să își prelungească mandatul când va avea loc reuniunea Consiliului Director din 2020.

”Astfel, s-a hotărât înlocuirea sa cu Catherine Guillouard ca Președinte a Comisiei de Audit, iar Jean-Pierre Clamadieu se va alătura Comisiei de Etică și Compliance, cu efect imediat”, se arată în comunicat.

Propunerea privind valoarea dividendului brut de 1,65 euro/ acțiune aferentă anului 2018 a fost aprobată de Adunarea Generală Anuală și va fi acordată pe 17 aprilie, o creștere de 10% față de anul 2017, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
guillaume faury