Grupul Boeing este acuzat că a furat secrete comerciale pentru racheta Space Launch System a NASA

Grupul Boeing este acuzat că a furat secrete comerciale pentru racheta Space Launch System a NASA
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2023

Grupul Boeing a fost dat în judecată de o companie din Colorado care acuză gigantul aerospațial că a furat secrete comerciale pentru racheta Space Launch System a NASA și apoi a construit componente cu defecte de siguranță ”majore”, care ar putea pune în pericol astronauții, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Wilson Aerospace a spus că a lucrat cu Boeing timp de doi ani, începând din 2014, după ce Boeing, temându-se de pierderea a miliarde de dolari din veniturile de la NASA, i-a cerut ajutorul pentru a atașa în siguranță motoarele de rachetă, scrie News.ro.

HARTĂ Lucrările la o nouă alternativă la DN 1 ar putea începe în septembrie. Guvernul nu renunță la autostrada Ploiești-Brașov CITEȘTE ȘI HARTĂ Lucrările la o nouă alternativă la DN 1 ar putea începe în septembrie. Guvernul nu renunță la autostrada Ploiești-Brașov

Potrivit unei plângeri depuse la tribunalul federal din Seattle, Boeing a anulat apoi munca Wilson la proiect, dar a continuat să-i folosească proprietatea intelectuală fără a primi ”instrucțiuni complete” despre cum să-l construiască și să-l instaleze, creând riscuri de siguranță.

Boeing a obținut venituri de miliarde de dolari ca urmare a încălcării secretelor comerciale ale Wilson” și trebuie să predea ”toate veniturile și profiturile pe care le-a obținut Boeing ca urmare”, se spune în plângere.

Wilson a mai spus că Boeing a furat secrete comerciale legate de instrumentele de instalare a șuruburilor pentru aeronava sa 787 Dreamliner.

A spus că Boeing i-a cerut să proiecteze instrumentele în 2012.

”Acest proces este plin de inexactități și omisiuni”, a declarat Boeing, cu sediul în Arlington, Virginia, într-un comunicat.

”Ne vom apăra cu fermitate împotriva acestui lucru în instanță”.

Wilson are sediul în Fort Collins, Colorado, și este format din fondatorul său David Wilson, fiul său și soția sa. De asemenea, compania solicită despăgubiri triple.

Boeing a descris sistemul de lansare spațială al NASA ca fiind cea mai puternică rachetă construită vreodată și ”coloana vertebrală a unei prezențe umane permanente în spațiul profund”.

Lansată pentru prima dată pe 16 noiembrie, într-un zbor fără echipaj, racheta face parte din programul Artemis al NASA, care își propune să transpurte astronauți pe Lună pentru prima dată de la misiunea Apollo 17 din 1972.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
nasa