Grupul chinez Geely va deveni al treilea mare acționar la Aston Martin

Grupul chinez Geely va deveni al treilea mare acționar la Aston Martin
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2023

Cotația acțiunilor Aston Martin a crescut joi cu aproape 22%, după ce producătorul britanic de automobile sportive a anunțat că constructorul chinez Geely Automobile Holdings Ltd va investi 234 milioane de lire sterline (295 milioane de dolari) pentru a deveni al treilea mare acționar de la Aston Martin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul acestei tranzacții, Geely va dobândi o participație de 17% din acțiunile Aston Martin, după ce va achiziționa aproximativ 42 milioane de acțiuni ordinare Aston Martin de la președintele constructorului britanic Lawrence Stroll, la un preț de 335 de pence pentru fiecare acțiune. În plus, Geely va subscrie pentru alte 28 de milioane de acțiuni Aston Martin, la același preț.

Șeful ANRE: Va fi construit un parc fotovoltaic cu o capacitate mai mare decât un reactor de la Cernavodă. În România lipsește o fabrică de panouri CITEȘTE ȘI Șeful ANRE: Va fi construit un parc fotovoltaic cu o capacitate mai mare decât un reactor de la Cernavodă. În România lipsește o fabrică de panouri

Imediat după acest anunț, acțiunile Aston Martin erau cotate la 279,4 pence, comparativ cu un preț de 231,2 pence înregistrat la închiderea ședinței de miercuri.

Pentru Aston Martin, producătorul automobilelor folosite de James Bond, dar care a intrat în insolvență de mai multe ori de-a lungul istoriei, investiția grupului auto chinez reprezintă o modalitate pentru a-și asigura viitorul și a-și reduce gradul de îndatorare, scrie Agerpres.

"Ne oferă o mai bună înțelegere a pieței strategice care este China precum și o oportunitate pentru a accesa gama lor de tehnologii și componente", a precizat Lawrence Stroll într-un comunicat de presă.

Geely Automobile Holdings Ltd, companie care deține mai multe mărci de automobile, inclusiv producătorul britanic de automobile sportive Lotus, dar și mărcile Zeekr și Volvo, precum și Polestar, a preluat un prim pachet de 7,6% din acțiunile Aston Martin în luna septembrie a anului trecut.

"Decizia de a ne crește participația la Aston Martin reflectă încrederea noastră în perspectivele de creștere ale companiei, tehnologiile și echipa sa managerială", a declarat președintele Geely, Eric Li.

Investiția de 295 milioane de dolari, conferă Geely o participație de 17% la Aston Martin precum și un loc în consiliul de administrație, devenind al treilea acționar după fondul suveran de investiții din Arabia Saudită (PIF).

viewscnt
Afla mai multe despre
geely
aston martin