Grupul francez Michelin vrea să atragă capital de la angajați, inclusiv de la cei din România

Grupul francez Michelin vrea să atragă capital de la angajați, inclusiv de la cei din România
scris 19 sep 2018

Producătorul francez de anvelope Michelin pregătește o majorare de capital destinată exclusiv angajaților, inclusiv celor din România, prin care ar putea atrage până la aproape 50 de milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Programul Michelin permite angajaților companiei, inclusiv celor din România, să subscrie până la 600.000 de acțiuni la un preț preferențial de 82,31 euro.

Perioada de subscriere a acțiunilor este între 19 septembrie și 4 octombrie. Prețul de subscriere reprezintă 80% din media prețurilor de deschidere a acțiunilor Michelin pe bursa de la Paris, în ultimele 20 de zile dinaintea anunțului companiei. Astfel, angajații pot cumpăra acțiunile cu un discount de 20% față de prețul considerat de referință.

Restricții de circulație pe Autostrada București - Constanța începând de marți și până în 4 noiembrie, din cauza unor lucrări CITEȘTE ȘI Restricții de circulație pe Autostrada București - Constanța începând de marți și până în 4 noiembrie, din cauza unor lucrări

Angajații care vor lua parte la programul de majorare a capitalului nu vor putea înstrăina titlurile mai devreme de 5 ani de la data majorării capitalului.

Compania franceză a derulat și în trecut astfel de programe de atragere de capital de la angajați.

Grupul  francez Michelin are peste 110.000 de angajați  și 68 de unități de producție în 17 state. Totodată, compania este prezentă pe 170 de piețe.

Michelin și-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajați, trei uzine, două la Zalău și una la Florești, o rețea comercială și un Centru de Excelență și servicii partajate, care furnizează servicii de suport pentru diferite entități Michelin din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
michelin
anvelope
zalau
fabrici
capital