Grupul VW, investigat din nou în Germania, acum pentru evaziune fiscală

Grupul VW, investigat din nou în Germania, acum pentru evaziune fiscală
scris 24 nov 2015

Procuratura din Germania a lansat o nouă investigație împotriva Volkswagen, legată de manipularea nivelului emisiilor poluante, grupul auto fiind suspectat de evaziune fiscală în valoare de milioane de euro, potrivit presei germane.

Investigația se concentrează pe cinci angajați ai grupului auto, care ar putea fi responsabili pentru manipularea nivelului emisiilor de dioxid de carbon. Cuantumul taxelor plătite anual de proprietarii automobilelor depinde de nivelul acestor emisii, iar falsificarea testelor de mediu a redus impozitele plătite cu milioane de euro, potrivit unui purtător de cuvânt al procuraturii din Braunschweig.

Volkswagen a recunoscut luna aceasta că a falsificat nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru circa 800.000 de mașini, agravând scandalul în care producătorul auto este implicat încă din septembrie.

Problemele au început după ce agenția de mediu din SUA a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul, care fasifică oxizi de azot (NOx), a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
emisii
volswagen
vw
evaziune fiscala
taxe
scandal