Grupuri ecologiste germane contestă oficial autorizația provizorie de construcție a gigafabricii Tesla de lângă Berlin

Grupuri ecologiste germane contestă oficial autorizația provizorie de construcție a gigafabricii Tesla de lângă Berlin
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2021

Grupuri ecologiste germane au contestat oficial autorizația provizorie de construcție a gigafabricii Tesla de lângă Berlin, acordată de autoritatea pentru mediu din Brandenburg, potrivit avocatului acestora, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Obiecția este bazată pe afirmația că Tesla nu a clarificat suficient ce măsuri de precauție va lua pentru a preveni ca un gaz extrem de otrăvitor să scape din fabrică, potrivit documentului.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Totodată, obiecția susține că Tesla a modificat documentele din cerere, pentru a produce celule de baterii la sediul fabricii, pentru care nu a obținut autorizația necesară, scrie News.ro.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Grupurile, Gruene Liga și NABU, au afirmat că se vor adresa justiției, dacă autoritățile statului nu vor cere supendarea autorizației de construcție până pe 16 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania
berlin