Guvernul german obține un profit de 760 milioane de euro de pe urma investiției în Lufthansa

 Guvernul german obține un profit de 760 milioane de euro de pe urma investiției în Lufthansa
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2022

Guvernul german a anunțat vânzarea restului participației pe care o mai deținea la operatorul aerian Lufthansa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fondul german de stabilizare economică (WSF), înființat pentru a ajuta companiile să depășească criza provocată de pandemia de de coronavirus (COVID-19), a obținut o participație de 20% după ce a salvat Lufthansa de la faliment, iar în ultimii ani și-a redus progresiv participația, obiectivul fiind de a renunța la toate acțiunile până în octombrie 2023, scrie Agerpres.

ANALIZĂ Creștere a pieței auto în România. Mașinile electrice au un avans de 90%, autoturismele cu motoare diese - o nouă scădere. Primele 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Creștere a pieței auto în România. Mașinile electrice au un avans de 90%, autoturismele cu motoare diese - o nouă scădere. Primele 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice

Acum WSF a vândut investitorilor internaționali aproximativ 74,4 milioane de acțiuni Lufthansa, echivalentul a 6,2% din capitalul social al operatorului aerian, pentru 455 milioane de euro. Instituția a câștigat în total 1,07 miliarde de euro din vânzarea acțiunilor, înregistrând un profit de 760 milioane de euro de pe urma investiției.

Marți, acțiunile Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, au închis în scădere cu 1,5%, la 6,32 euro per titlu.

Grupul Lufthansa include și companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings și Lufthansa Cargo. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
germania