Guvernul SUA cere producătorilor auto ca mașinile electrice să facă zgomot din 2019

Guvernul SUA cere producătorilor auto ca mașinile electrice să facă zgomot din 2019
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 nov 2016

Guvernul SUA a finalizat un set de reglementări care obligă mașinile silențioase, cum sunt cele electrice sau hibrid, să emită sunete de alertă atunci când se deplasează cu o viteză mai mică de 30 de km pe oră pentru a preveni accidentarea pietonilor sau cicliștilor, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Noile reglementări, propuse de Congresul SUA încă din 2010, vor obliga producători ca Tesla, Nissan și Toyota să adauge, până în septembrie 2019, dispozitive externe pentru sunet pe mașinile noi,  având în vedere că, în special la viteze mici, lipsa zgmotului produs de motoarele automobilelor clasice pune în pericol pietonii neatenți, bicicliștii și persoanele cu dizabilități de vedere.

Agenția pentru siguranța traficului auto din SUA (NHTSA) spune că noile reglementări vor ajuta la prevenirea a circa 2.400 de accidente pe an. Costul noilor cerințe pentru industria auto este estimat la 39 de milioane de dolari anual, având în vedere că producătorii trebuie să echipeze mașinile cu difuzoare externe reziste la apă.

“Producătorii au termen limită 1 septembrie 2019 pentru a echipa toate mașinile hibrid și electrice noi cu sunete în conformitate cu noile standard federale de siguranță. Jumătate dintre mașinile hybrid și electrice noi trebuie să fie conforme cu un an înainte de teremnul final”, se arată pe site-ul autorității de transport.

NHTSA estimează probabilitatea ca un autovehicul hibrid sau electric să lovească un pieton la 19%, mai mare decât în cazul mașinilor tradiționale.

În Uniunea Europeană, o lege similară a fost adoptată în aprilie 2014, care obligă producătorii de mașini electrice și hibrid să echipeze toate automobilele noi cu sisteme de avertizare acustică - Acoustic Vehicle Alerting Systems (AVAS) până în 2021, în cazul modelelor introduse după adoptarea reglementărilor termenul limită fiind iulie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
hibrid
sua
nhtsa
congres
ue
legislatie
sisteme avertizare
alerta
acoustic vehicle alerting systems
avas