Hella se extinde în România

Hella se extinde în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2022

Furnizorul din industria automotive german Hella, preluat de Faurencia, își extinde rețeaua cu două noi unități în România, la Iași și Oradea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania se va concentra în principal pe dezvoltarea de produse pentru electromobilitate și conducere automată. Noile unități vor crea până la 300 locuri de muncă în următorii trei-patru ani.

TABEL. Scumpire semnificativă a carburanților: Avans puternic în 5 zile, după 3 luni de ieftiniri CITEȘTE ȘI TABEL. Scumpire semnificativă a carburanților: Avans puternic în 5 zile, după 3 luni de ieftiniri

În vara anului trecut, Faurecia a ajuns la un acord privind preluarea unui pachet de 60% din acțiunile Hella, cel mai important furnizor auto specializat în sisteme de iluminat și electronice, cu circa 4.400 de angajați pe piața românească.

Grupul francez a anunțat atunci și o ofertă publică pentru achiziția restului de acțiuni de la investitori minoritari, operațiune finalizată în noiembrie, în urma căreia și-a majorat la 79,5% deținerea la Hella. Investiția totală s-a ridicat la 5,3 miliarde de euro.

Hella este prezentă în România de peste 17 ani și are în prezent aproximativ 4.500 de angajați. Pe lângă un centru administrativ regional, Hella mai are trei fabrici și alte trei locații de dezvoltare în România.

Hella are operațiuni în peste 35 de țări și circa 40.000 de angajați la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
faurecia
hella
componente auto
tranzactie furnizori auto