Tranzacție finalizată: Faurecia preia rivalul german Hella, inclusiv afacerea din România

Tranzacție finalizată: Faurecia preia rivalul german Hella, inclusiv afacerea din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 feb 2022

Grupul francez Faurecia, printre cei mai mari furnizori de componente auto, prezent cu 5 fabrici în România, a finalizat achiziția companiei germane Hella, inclusiv a operațiunilor din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tranzacția, care a primit avizul Comisiei Europene la finele lunii decembrie, creează al șaptelea mare furnizor auto la nivel global.

În vară, Faurecia a ajuns la un acord privind preluarea unui pachet de 60% din acțiunile Hella, cel mai important furnizor auto specializat în sisteme de iluminat și electronice, cu circa 4.400 de angajați pe piața românească.

INFOGRAFICE Explicațiile creșterii în România cu aproape 10% a prețului carburanților CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Explicațiile creșterii în România cu aproape 10% a prețului carburanților

Grupul francez a anunțat atunci și o ofertă publică pentru achiziția restului de acțiuni de la investitori minoritari, operațiune finalizată în noiembrie, în urma căreia și-a majorat la 79,5% deținerea la Hella.

Investiția totală s-a ridicat la 5,3 miliarde de euro.

Prezentă în România din 2003, Faurecia deține fabrici la Tălmaciu (divizia scaune auto), Craiova (tehnologii de control al emisiilor), Pitești (sisteme de interior), precum și la Râmnicu Vâlcea (tapițerii textile și din piele) și Cățeasca, Argeș, fabrică inaugurată în 2017, în urma unei investiții de 8 milioane euro.

În total, Faurecia are circa 3.000 de angajați pe piața locală.

Hella are operațiuni în peste 35 de țări și circa 40.000 de angajați la nivel global. În România, compania germană deține 3 fabrici și 3 centre de dezvoltare și servicii, având aproximativ 4.400 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
faurecia
hella
preluare
componente auto
tranzactie furnizori auto