Hyundai lansează propriul serviciu de robotaxi, cu mașini Kona autonome

Hyundai lansează propriul serviciu de robotaxi, cu mașini Kona autonome
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 oct 2019

Hyundai a anunțat că va deschide un serviciu de ride-sharing în California, împreună cu cei de la Pony, pentru a studia comportamentul clienților în autovehiculele autonome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul coreean Hyundai și compania Pony.ai, specializată în transportul cu vehicule autonome, vor inaugura săptămâna viitoare un nou serviciu de ride-sharing, BotRide, în statul american California, în orașul Irvine. De asemenea, va fi implicat și Via, operator de servicii de mobilitate. Serviciile de transport vor fi efectuate de SUV-uri Hyundai Kona, vehicule electrice ce vor fi echipate cu tehnologia necesară pentru a fi transformate în vehicule autonome.

Scopul anunțat de companie este acela de a „valida experiența utilizatorilor pentru viitorul conducerii autonome”.

Volkswagen ia în calcul să mute producția Passat în Slovacia, în loc de Turcia. De partea cealaltă, România speră în continuare să atragă investiția CITEȘTE ȘI Volkswagen ia în calcul să mute producția Passat în Slovacia, în loc de Turcia. De partea cealaltă, România speră în continuare să atragă investiția

Mașinile vor avea la bord doi operatori proprii, care vor interveni ori de câte ori este necesar. Clienții vor putea comanda  mașinile pe aplicația dezvoltată de Via, iar călătoria se va derula exact ca un serviciu de taxi.

În statul California, doar patru operatori de transport de tip robotaxi, cu vehicule autonome, au licență: AutoX, Pony.ai, Waymo  și Zoox, acesta fiind motivul pentru care Hyundai a apelat la una dintre aceste companii, pentru a-și lansa propriul serviciu.

Pony.ai are deja un parteneriat cu Toyota, anunțat în luna august, în cadrul căruia dezvoltă în China un serviciu de robotaxi bazat pe vehicule autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai kona
robotaxi
masini autonome
pony.ai