IAG, proprietarul British Airways, comandă 50 de avioane Boeing 737 MAX

IAG, proprietarul British Airways, comandă 50 de avioane Boeing 737 MAX
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2022

IAG, proprietarul British Airways, a convenit să comande 50 de avioane Boeing 737 MAX, cu livrare între anii 2023 și 2027, într-un vot de încredere față de producătorul de avioane american aflat în dificultate, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Comanda pentru 25 de avioane 737-8-200 și 25 de aeronave 737 MAX 10, pentru a fi utilizate pentru curse pe distanțe scurte, de către companiile aeriene deținute de IAG, este în valoare de 6,25 miliarde de dolari la prețuri din listă, deși compania a declarat că a negociat o reducere substanțială, așa cum se obișnuiește în industrie, scrie News.ro.

DOCUMENT Dacia își revine după căderea puternică în pandemie. Este încă supusă, de peste 1 an, unei inspecții fiscale CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dacia își revine după căderea puternică în pandemie. Este încă supusă, de peste 1 an, unei inspecții fiscale

IAG, care deține Aer Lingus din Irlanda și Iberia și Vueling din Spania, pe lângă British Airways, are și alte 100 de opțiuni de cumpărare ca parte a acordului, care este supus aprobării acționarilor.

”Adăugarea noilor Boeing 737 este o parte importantă a reînnoirii flotei IAG destinată curselor pe distanțe scurte”, a declarat directorul general al IAG, Luis Gallego, într-un comunicat.

Acordul nu se ridică la un angajament neobligatoriu pentru 200 de avioane 737 MAX, plasat sub conducerea fostului director general Willie Walsh la Paris Airshow 2019, care a fost un element de salvare binevenit pentru Boeing atunci când modelul era consemnat la sol după două prăbușiri fatale.

Dar comanda fermă pentru avioanele 737 MAX 10 ,de la un client de top, este un semnal important pentru piață într-un moment în care Boeing se confruntă cu o luptă din ce în ce mai mare pentru a câștiga certificarea celei mai mari variante MAX înainte ca un nou standard de siguranță privind alertele din cockpit să intre în vigoare, la sfarsitul anului.

Sănătatea financiară a Boeing depinde de reluarea livrărilor de acvioane 787 Dreamliners și de compensarea stocurilor de avioane MAX, au spus directorii companiei și analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
iag
british airways
boeing 737 max