IATA înrăutățește estimările de profit ale companiilor aeriene în 2019, din cauza tensiunilor comerciale

IATA înrăutățește estimările de profit ale companiilor aeriene în 2019, din cauza tensiunilor comerciale
scris 11 dec 2019

Profiturile companiilor aeriene ar putea înregistra anul acesta un declin mai accentuat decât s-a estimat anterior, deoarece tensiunile comerciale afectează comerțul global și încrederea oamenilor de afaceri, a avertizat miercuri Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), care se așteaptă la o redresare modestă anul viitor, transmite Reuters.

Conform prognozelor IATA, profiturile înregistrate de companiile aeriene din întreaga lume în 2019 ar urmă să se situeze la 25,9 miliarde dolari, un declin de 5,1% față de 2018. Îmbunătățirea câștigurilor în 2020 este condiționată de "suspendarea ostilităților" în disputele comerciale globale, apreciază Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni. În iunie, instituția previziona pentru acest an un profit de 28 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Amendă de 20 de milioane de euro pentru Nissan, pentru fals în declarații, în cazul bonusurilor lui Carlos Ghosn CITEȘTE ȘI Amendă de 20 de milioane de euro pentru Nissan, pentru fals în declarații, în cazul bonusurilor lui Carlos Ghosn

De asemenea, IATA și-a revizuit în scădere estimările privind veniturile din acest an, la 838 miliarde dolari, de la 899 miliarde dolari, și a anunțat că se așteaptă la o îmbunătățire anul viitor, când veniturile ar urma să ajungă la 872 miliarde dolari.

Dar cel mai semnificativ declin ar urma să fie înregistrat de piața transportului aerian (cargo). Cererea pentru transportul aerian de marfă ar urma să scadă cu 3,3% în acest an, cel mai semnificativ declin de la criza financiară din 2009. Transportul aerian de marfă este considerat un barometru al economiei mondiale în condițiile în care transportă bunuri în valoare de 6.000 de miliarde de dolari și este responsabil pentru 35% din comerțul mondial, în termeni de valoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
profituri companii aeriene