IATA: Veniturile companiilor aeriene ar putea scădea anul acesta cu peste 100 miliarde de dolari

IATA: Veniturile companiilor aeriene ar putea scădea anul acesta cu peste 100 miliarde de dolari
scris 5 mar 2020

Veniturile companiilor aeriene ar putea scădea anul acesta cu o sumă cuprinsă între 63 și 113 miliarde de dolari, în funcție de extinderea epidemiei de coronavirus (Covid-19), a avertizat joi Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.

Anul trecut, veniturile totale ale industriei aeriene s-au situat la 838 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Lufthansa și-a redus capacitatea de zbor cu o cincime din flotă, din cauza epidemiei de coronavirus CITEȘTE ȘI Lufthansa și-a redus capacitatea de zbor cu o cincime din flotă, din cauza epidemiei de coronavirus

Avertismentul IATA vine după ce operatorul aerian regional Flybe din Marea Britanie a anunțat joi că a fost plasat sub administrare specială. Flybe este printre primele companii aeriene care ies din afaceri de la debutul crizei. Și alți operatori aerieni importanți, cum ar fi British Airways, easyJet, Lufthansa și United Airlines, au anunțat măsuri de reducere a costurilor pentru a face față scăderii semnificative a rezervărilor.

Tot joi, operatorul aerian norvegian low-cost Norwegian Air și-a înrăutățit estimare de profit pentru 2020, din cauza scăderii rezervărilor și a întreruperilor provocate de epidemie.

Luna trecută, Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni previziona că epidemia ar putea șterge anul acesta 29 de miliarde de dolari din veniturile companiilor aeriene globale, în special la operatorii chinezi, în urma scăderii numărului de călătorii pe plan mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
companii aeriene