Epidemia din China poate șterge 29 de miliarde de dolari din veniturile companiilor aeriene globale

Epidemia din China poate șterge 29 de miliarde de dolari din veniturile companiilor aeriene globale
scris 21 feb 2020

Epidemia cu noul coronavirus din China ar putea șterge anul acesta 29 de miliarde de dolari din veniturile companiilor aeriene globale, în special la operatorii chinezi, în urma scăderii numărului de călătorii pe plan mondial, a avertizat Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite AP.

Există potențial ca epidemia de Covid-19 să provoace anul acesta un declin de 13% al cererii pentru serviciile companiilor aeriene din Asia, estimează IATA.

Dacia se află într-o situație “critică”: renunță la investiții, cu riscul de a pierde ajutorul de stat, și pune presiune pe angajați pentru “moderarea” salariilor CITEȘTE ȘI Dacia se află într-o situație “critică”: renunță la investiții, cu riscul de a pierde ajutorul de stat, și pune presiune pe angajați pentru “moderarea” salariilor

"Traficul aerian global va fi redus anul acesta cu 4,7%, fiind primul declin de la criza financiară din 2008, dar încă nu se știe cum vor fi afectate profiturile", a apreciat IATA. Instituția estimează un scenariu în care impactul va fi unul de forma unei curbe în V, similar cu epidemia SARS din 2003, cu un declin semnificativ urmat de o relansare rapidă, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
companii aeriene